Pinksterweekend levert AV Trias-atleten mooie prestaties op

Afgelopen weekend deed atletiekvereniging Trias met meerdere atleten aan verschillende wedstrijden mee.

Zussen Lisanne en Laura de Witte liepen races in respectievelijk Frankrijk, Duitsland en Belgiƫ. Lisanne liet zien dat ze op de 400m in goede vorm verkeert: zaterdag in Marseille was haar tijd 52.42s en twee dagen later in Rehlingen liep ze 52.18s. De WK-limiet van 52.10s komt voor Lisanne dus steeds dichterbij.

Laura de Witte kwam tijdens haar 200m-race in Oordegem helaas ongelukkig ten val. Ze hield hieraan flink wat schaafwonden over, maar kon desondanks woensdag haar trainingen weer hervatten. Komend weekend zullen Laura en Lisanne beiden de 400m lopen bij de FBK Games in Hengelo.

Bjorn Blauwhof kwam net als Lisanne in actie bij het Pfingstsportfest in Rehlingen en werd daar derde op de 400m in een tijd van 46.79s.

Naast deelname aan deze internationale wedstrijden deed een groep Trias-atleten op 2e Pinksterdag mee aan de T-Meeting in Tilburg, waar door meerdere atleten hun persoonlijke records werden verbroken. Nienke Madderom liep op de 100m horden een tijd van 14.40s, wat voor haar tevens een clubrecord betekende. Jay Beelen finishte op de 110m horden in 14.39s en Jesper Peterse op dezelfde afstand in 15.15s.

Stan Nijhuis liet zien dat ook hij goed in vorm is: bij het hoogspringen behaalde hij een hoogte van 1.98m. Job Beintema won zijn race op de 110m horden in 14.21s, wat tot nu toe zijn beste prestatie van het seizoen is.

Lisanne de Witte na haar 400m-race in het Duitse Rehlingen.

Leave a Reply