Opnieuw succesvolle weekenden voor AV Trias

Tijdens de afgelopen twee weekenden werd er door diverse Trias-atleten wederom goed gepresteerd. Het weekend van 10 en 11 juni stond onder andere in het teken van de NK Masters, de FBK Games en de C/D-competitie en afgelopen weekend was er op zaterdag pupillencompetitie en op zondag seniorencompetitie. Ook waren er diverse internationale wedstrijden.

Bij de NK Masters in Gouda waren er voor Trias meerdere podiumplekken. Arnjan Bakker won goud bij het hordelopen (55+) en Ruud Dekker behaalde brons bij het discuswerpen (40+). Jolande Brasser won zelfs twee medailles, namelijk goud bij het discuswerpen en zilver bij het kogelstoten (70+). Hanny Barnhoorn ging naar huis met maar liefst drie plakken: zilver op de 80m horden en het verspringen en brons bij het speerwerpen (55+).

Bij de competitiewedstrijd voor C/D-junioren in Hoorn werden ook mooie prestaties neergezet. De C-jongens werden met hun team tweede en de C-meisjes vierde. Bij de D-junioren kwamen zowel bij de jongens als de meisjes zelfs twee teams in actie: de jongensteams werden zesde en dertiende en de meisjesteams behaalden de vierde en de veertiende plek.

Laura de Witte, Lisanne de Witte en Bjorn Blauwhof deden in Hengelo mee aan de FBK Games. Bjorn werd 7e op de 400 in een tijd van 47.02s. Lisanne en Laura liepen ook de 400m en verpulverden beide hun persoonlijke records. Laura de Witte verbeterde met haar tijd van 52.28s ook het Nederlands record onder de 23 jaar en Lisanne de Witte plaatste zich met haar tijd van 51.93s voor de WK atletiek in Londen!

Lisanne en Laura de Witte na de 400m in Hengelo.

Dave Wesselink en Job Beintema liepen wedstrijden in respectievelijk België en Zwitserland. Dave verbeterde zijn PR op de 110m horden in 14.40s met flinke tegenwind en Job werd 5e op de 110m horden in 14.39s.

Op vrijdag 16 juni werd AV Trias opnieuw vertegenwoordigd bij een internationale wedstrijd. Ditmaal deden Timme Koster (C-junior) en Nienke Madderom (B-junior) in Duitsland mee aan de Ruhr Games. Nienke won in 11.56s de 80 meter horden en Timme Koster werd op dezelfde afstand derde in het internationale deelnemersveld.

Nienke Madderom op het hoogste podium bij de Ruhr Games.

In Heiloo was afgelopen zaterdag op onze eigen baan de derde competitiewedstrijd voor pupillen. Het was een mooie dag waarop meerdere Trias-pupillen een podiumplek wisten te bemachtigen. Bekijk de video van de pupillencompetitie http://www.uitkijkpost.nl/nieuws/sport/23928/kijk-mee-naar-het-trias-jeugdtoernooi-video- . Bij de mini’s werd Dante Cronie tweede bij de meerkamp en eerste bij de 600m. Boet van Hove won bij de B-jongens de 1000m en op diezelfde afstand werd Manuel Cronie derde. Ook werd Manuel tweede bij de meerkamp. Zoë Hoebe sloeg een dubbelslag bij de B-meisjes: ze won zowel de meerkamp als de 1000m. Julianne van der Horst werd in dezelfde categorie 3e bij de meerkamp. Ties Oosting behaalde ook dubbel goud bij de A1-jongens en Hidde Hoekstra stond naast Ties op het podium bij de meerkamp (2e) en de 1000m (3e). Bij de A2-pupillen waren het Donna Vrees (3e bij de meerkamp) en Jan Meester (3e op de 1000m) die met een medaille naar huis gingen.

Het estafette-team van de jongens A2-pupillen met trainster Eline.

Daarnaast werd Trias afgelopen zaterdag vertegenwoordigd bij de Gouden Spike in Leiden. Owen Westerhout verbeterde zijn persoonlijk record op de 400m in 49.40s.

Dit weekend was het op zondag ook nog de beurt aan de seniorenploegen van Trias, die in Amsterdam bij AV Atos hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen hadden. Ploegleiders Lars Groot en Nicole Berghouwer hadden wederom sterke opstellingen gemaakt en er sneuvelden veel persoonlijke records.

Esmee de Jong en Jesper Peterse wonnen de hordenraces, Esmee in een persoonlijk record van 16.09s. Marloes Laan en Stan Nijhuis wonnen het hoogspringen, beiden in een PR: respectievelijk 1.55m en 2.03m. Jay Beelen verbeterde zijn PR op de 100m (11.54) en Jesper Peterse zijn PR op de 400m (52.78s). Melanie van der Most behaalde zelfs twee PR’s: bij het kogelslingeren 20.42m en bij het kogelstoten 8.17m. Al met al een succesvolle dag, waarop het mannenteam op de vijfde plek eindigde en het vrouwenteam de derde plek behaalde. In tegenstelling tot vorig jaar hebben beide teams over drie wedstrijden helaas niet genoeg punten behaald om mee te mogen doen aan de promotie/degradatiewedstrijd.

Een deel van het seniorenteam van AV Trias.

 

Leave a Reply