NK ESTAFETTE: NET NIET

De NK estafette in Amstelveen is voor de senioren van Trias opnieuw op een teleurstelling uitgelopen. Een ander zal zeggen: 4e van Nederland? Geweldig! De Trias mannen zijn zo ambitieus dat zij met minder dan een medaille geen genoegen nemen – en terecht. En wat scheelde het dit jaar? De ploeg stak in blakende vorm. Zelden zal een ploeg zo dicht bij het clubrecord zijn gekomen als dit team. Maar liefst 4 seconden liep de ploeg sneller dan een week daarvoor tijdens de finale van de competitie in Leiden. Was het pech? De serie indeling was ongelukkig. De andere serie had een gunstiger verloop. Niettemin mannen: hulde! 4 x 400 in 3.24.45 min. ! Bastiaan (1e jaars B!) als startloper deed het geweldig, Edward als tweede man ging over de hele groep heen en eindigde met voorsprong. Ronald trok geweldig door maar achter hem diende zich het onheil aan: een loper wist zich bij hem aan te sluiten maar Ronald wist hem sterk achter zich te houden. Quinten als laatste loper ging scherp van start. De man achter hem wankelde, maar herpakte zich en pas kort voor de finish was hij bij machte om Quinten met een uiterste krachtsinspanning te passeren. Het proefde bitter. Maar niemand mag zich iets verwijten. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Met deze tijd was de ploeg vorig jaar makkelijk derde geworden. Als…. Volgend jaar zijn jullie er gewoon weer. En dan blazen jullie al die andere ploegen van de baan. Gewoon doen.

Zondag bracht weer een nieuwe dag. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Hier bleek eens te meer hoe moeilijk het is om een langere estafette te lopen: je bent al gauw je oriëntatie kwijt. Als het tegen zit kom je te zwemmen. De plaats van Bastiaan was ingenomen door Dennis ten Bruggencate. Dennis deed het prima. Quinten en Ronald liepen goed maar zij slaagden er niet in – anders dan de dag daarvoor – boven zichzelf uit te stijgen. Edward kon de concurrerende slotloper niet pareren ofschoon hij ca 1.55.00 min liep dus bepaald goed. Ook zondag was het dus wonden likken, want ook hier een 4e plaats op een seconde van het brons. Twee keer net niet dus.

Gelukkig hadden de dames niet wel: zij wonnen ijzersterk de 4 x 400 m. Bonny debuteerde verdienstelijk. Laura liep sterk en Lenneke Stam wist een punt te zetten achter een langdurige blessureperiode door in haar eerste wedstrijd na lange tijd een prima race neer te zetten. Lisanne kon de klus eenvoudig afmaken. Afgetekend wonnen de vrouwen. Klasse meiden!

Leave a Reply