Nieuws uit Zuid-Afrika

 

Onze topsport-coach en trainer Sven Ootjers verblijft op dit moment in Zuid Afrika en doet verslag over de sportieve activiteiten van zijn team.

“Afgelopen weken verbleef ik met Trias-atleten Jamile Samuel, Lisanne en Laura de Witte met het Nederlands team in Stellenbosch Zuid-Afrika.  Dit om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokyo.
 
We zaten tevens in een bubble. Geen andere gasten in het hotel en de mensen die in het hotel werkzaam zijn verbleven ook deze hele periode in het hotel. Om de dag kregen we een sneltest. Alleen de fietstocht van een kleine 10 minuten naar de atletiekbaan was het enige moment dat je even de bubble uit was. Maar natuurlijk wel continue je mondkapje op.
 
Rond de feestdagen moesten we van de Atletiekunie beslissen of we mee zouden gaan naar Zuid-Afrika met het nationale team, Ja of Nee. Al snel hoorde ik dat er enkele atleten niet mee zouden gaan. Maar wij neigden al vrij snel om wel mee te gaan. Dit vooral omdat er over alles goed was nagedacht. In contact komen met anderen was eigenlijk uitgesloten.
 
Natuurlijk blijft het een enorme moeilijke beslissing. Reizen in deze tijd en dan ook nog naar Zuid-Afrika. Het voelde niet goed en natuurlijk ontzettend spannend, maar aan de andere kant wil je wel de optimale voorbereiding hebben voor de Olympische Spelen. Daarom besloten Lisanne, Jamile en ik dat we zouden gaan. Laura die sinds vorig jaar bij de bondscoach Laurent traint besloot na een gesprek met Ciropack (waren zo ontzettend lief om Laura haar reis te sponseren) dat ze ook mee zou gaan. 
 
De trainingen zijn uiteindelijk prima verlopen.
Lisanne die vorig seizoen gebruikte om te herstellen van blessures lijkt op het juiste spoor te zitten. Ook Jamile heeft prachtige stappen in Stellenbosch gezet. Na de revalidatie van haar achillespees operatie, heeft ze in Zuid Afrika laten zien dat ze weer de topatlete is waar iedereen rekening mee moet houden. Het was genieten om haar zo snel te zien lopen. Ook Laura lijkt na 2 kwakkelende jaren goed te reageren op de nieuwe trainingsprikkels van haar nieuwe coach. Het is mooi om te zien dat ze veel makkelijker en harder loopt dan afgelopen 2 jaren. En met een big smile.
 
De andere Topsport Trias leden hebben afgelopen weken prima getraind 💪 onder leiding van Dick Waasdorp. Voor een ieder is het missen om in een groep te trainen natuurlijk groot . Daarom  “extra dankjewel, Dick” om elke keer weer te starten om het half uur in tweetallen. De schema’s zijn goed uitgevoerd en de filmpjes werden dagelijks gestuurd. Nogmaals ontzettend bedankt!”
 
Groetjes uit Zuid-Afrika
Sven Ootjers