Nieuwe Trainerscoördinator: Joop Wiersema

Mijn naam is Joop Wiersema, geboren in 1980 en opgegroeid in Alkmaar. Ik woon nu in Broek op Langedijk, maar we verhuizen halverwege 2018 naar Heiloo. Ik ben opgeleid als Bewegingswetenschapper en werk als fysieke trainer voor Regionale Training Centra in Alkmaar waarbij ik talentvolle jeugd ondersteun in verschillende sporten waaronder voetbal, rugby, triathlon, schermen, zwemmen en baanwielrennen. Daarnaast werk ik bij atletiekvereniging Hylas in Alkmaar als technisch manager, trainerscoördinator en fysieke trainer.

Ik ben in februari 2018 gestart als trainerscoördinator bij AV Trias en draag graag mijn steentje bij door de trainers te ondersteunen.

Wat maakt Trias voor jou zo speciaal?

Hoewel ik in mijn jeugd vanaf 1988 aan atletiek gedaan heb in Alkmaar is Trias mij altijd wel opgevallen. Mijn eerste wedstrijd als pupil was op de gravelbaan bij Trias en daar werd ik echt aangestoken door het ‘atletiekvirus’. Als kind heb ik aan veel wedstrijden meegedaan en als trainer kom ik de laatste jaren regelmatig op de baan als er wedstrijden zijn. Een aantal trainers ken ik al jaren en mijn vriendin traint ook bij Trias.

Wil je meer weten over Joop? Lees dan de complete tekst op https://avtrias.nl/avtrias/bestuur-en-commissie/joop-wiersema/

Leave a Reply