Mijn impressie van het hardlopen bij AV Trias – door Tooske Staartjes

Ik ben Tooske Staartjes en ben 2 jaar geleden begonnen bij Trias met hardlopen bij Start to Run onder leiding van Astrid Besseling. Dit waren zeven leuke, leerzame en sportieve weken. De zevende week liepen we gelijk 3 kilometer. Vooraf had ik nooit gedacht dat we dit zouden kunnen volbrengen. Maar wat hieruit blijkt, is dat je je conditie heel snel kunt opbouwen en dat je voor je het weet zo (dus al na een aantal weken) een paar kilometer weg loopt.

Ik loop nu 2 keer in de week bij AV Trias. Op maandagavond bij Wim Noom en op vrijdagochtend bij Astrid Besseling. Verder doe ik aan Bootcamp op de woensdagochtend. De lessen bij Wim en Astrid zijn altijd erg leuk en je onderhoudt tegelijkertijd sociale contacten. Er zit veel variatie in de lessen. Bij Wim trainen we veelal op de baan en zo nu en dan lopen we ook een leuke route in de wijk. Wim, hierbij mijn complimenten hoe jij elke week weer een leuke training in elkaar zet. Met Astrid trainen we veel in het bos, Het Maalwater en soms ook een leuke duurloop richting Egmond bijvoorbeeld. Ook deze trainingen ervaar ik altijd als zeer prettig. Bedankt voor de fijne trainingen Astrid!

Regelmatig loop ik ook een wedstrijdje tussendoor. Eerst ben ik begonnen met vijf kilometer, nu loop ik meestal tien kilometer. Twee keer heb ik deelgenomen aan de kwartmarathon in Egmond, twee keer de Schoorlrun (10 km), 1x in Heerhugowaard (10 km), 2x Cityrun in Alkmaar (1x 5 km en 1x 10 km) en 2x de midwinterrun in Egmond (7,6 km). De nieuwe uitdaging ligt nu in Zandvoort (12 km): dit parcours bestaat uit 4 km circuit, 4 km strand en 4 km in het dorp. Ik zou ook nog graag eens deelnemen aan een Trailrun (‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes …) en een Urban Trial (hardlopen door en langs bijzondere gebouwen in de stad). Een andere uitdaging is de Halve Marathon van Egmond.

Hiermee heb ik jullie “een kijkje” gegeven in mijn belevingen van het hardlopen. Wie weet kom ik jullie een keertje tegen!