Mannenploeg naar promotie/degradatiewedstrijd!

Na twee jaar achter elkaar net naast de promotie/degradatiewedstrijd te grijpen, is het de mannenploeg van AV Trias eindelijk gelukt de kwalificatie hiervoor af te dwingen. Bij de derde wedstrijd, die plaatsvond in Amersfoort, eindigde AV Trias op een tweede plek in de poule en haalde genoeg punten om op een 5e plaats landelijk te eindigen, daar waar de beste 8 ploegen doorgaan.

De meest opvallende prestatie kwam opnieuw van Sven Ootjers, die het hoogspringen won met 2.07m en daarmee het Nederlands record bij de mannen masters 35+ verbeterde. Pim Molenaar pakte de overwinning op de 5000 meter in 14:50,24 minuten, Lars Groot werd derde bij het verspringen met een afstand van 6,22 meter en Dennis Barnhoorn verbeterde opnieuw zijn eigen clubrecord op het speerwerpen: 52,95 meter. Op de afsluitende Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) liepen Dennis ten Bruggencate, David Bastiaansen, Peter Kuin en Marc Barnhoorn een tijd van 2:04,70 minuten wat de snelste Trias-tijd van de afgelopen jaren betekende.

 

Quinten Zwaga, Arnold Vreeker, Sijmen Liefting, Michiel Singer en Jasper van Baar (tevens trotse ploegleider) maakten de ploeg compleet. De promotie/degradatiewedstrijd zal plaatsvinden op 20 september op een nog onbekende locatie. De beste 8 ploegen van de 2e divisie zullen worden aangevuld met de 4 laatste ploegen uit de 1e divisie.

Leave a Reply