Mannen- en vrouwenploeg AV Trias draaien goed op competitie

Bij de tweede competitiewedstrijd derde divisie hebben de mannen- en vrouwenploeg van AV Trias goede zaken gedaan. In een regenachtig Heerhugowaard hebben de teams van ploegleider Lars Groot en interim-ploegleider Eileen Groenland mooie prestaties geleverd.

Uitschieters bij de mannen waren junioren Jesper Peterse, die met polsstokhoogspringen over 3.10m vloog, en Tristan Slobben, die met een tijd van 4:30,71 vier seconden van zijn pr op de 1500m afhaalde. Quinten Zwaga liep een sterke 400m, met 51,86 sec. was hij vier tienden sneller dan twee weken eerder. Mede door deze prestaties is de ploeg in de landelijke ranking gestegen van de 19e naar de 15e plaats. Hiermee houden ze nog altijd uitzicht op de promotiewedstrijd.

Ook bij de vrouwen presteerden de junioren erg goed. Celine Ruiter liep twee seconden sneller op de 800m dan twee weken eerder, zij finishte deze keer in 2:35,89. Melissa Molenaar sprong 4,40m ver, wat goed was voor een vijfde plaats. Eileen Groenland werd derde op de 3000m, met een tijd van 11:42,80 min. was zij bijna zes tellen sneller dan twee weken eerder. Na zondag staat de vrouwenploeg nu landelijk 24e. Op 7 juni is de derde en laatste competitiewedstrijd. Zowel de mannenploeg als de vrouwenploeg zijn dan weer op volle oorlogssterkte.

Leave a Reply