Mannen AV Trias poulewinnaar 2e ronde Seniorencompetitie!

Bij de tweede ronde van de Seniorencompetitie 2009 is de herenploeg van AV Trias poulewinnaar geworden van poule 31 van de tweede divisie. De tweede wedstrijd vond plaats op sportpark de Viaanse Molen in Alkmaar waar de wind weer grote invloed had op de wedstrijd.

De meest opvallende prestaties waren van Sven Ootjers en Emiel Admiraal. Sven moest invallen op de 100 meter voor de geblesseerde sprinters Frank Hilberts en David Bastiaansen, en zette met een tegenwind van 2,7 meter per seconde 11,81 op de klok. Bij het hoogspringen sprong hij met 2.05m een officieus Nederlands Record bij de Masters 35+. Voor Emiel lijkt de 3000 meter steeple hem op het lijf geschreven. Hij maakte zijn debuut op dit onderdeel en kwam tot een tijd van 10.22:20 min. wat een clubrecord bij de junioren A betekende.  

De afsluitende 4x100m estafette wekte de grootste verbazing. Hoewel er niet op dit onderdeel getraind was leken Sven, Lars, Marc en Peter al jaren met elkaar te lopen. Met 45.10 sec. liepen zij de derde tijd.

Mede door een diskwalificatie van een directe concurrent op de estafette kwam Trias op de 1e plaats in de poule te staan, met 10 punten voorsprong op AV Startbaan uit Amstelveen. In de landelijke tussenstand staat Trias op de 6e plaats. Met nog 1 wedstrijd te gaan, en wetende dat de beste 8 ploegen doorgaan naar de promotie/degradatiewedstrijd weet Trias wat het te doen staat op 21 juni in Amersfoort.

Leave a Reply