Madderom, Nijhuis, Wesselink succesvol op NK

Trias behaalt 4 medailles!! 

De Trias junioren zijn afgelopen weekend in het Omnisport te Apeldoorn uitermate succesvol geweest tijdens de Nationale kampioenschappen. Nienke Madderom, Stan Nijhuis en Dave Wesselink van de bloeiende vereniging uit Heiloo beklommen uiteindelijk het podium. Junior D1 Nienke Madderom deed dit zelfs twee maal. Madderom won zilver op de 60 meter horde in een record tijd van 10.54 seconden. Een paar minuten later won de snelle Nienke op de 60 meter sprint brons (8.85 seconden). Op beide afstanden zat Nienke maar 4 honderste van de winnende tijd. Hoogspringer Stan Nijhuis JD2 was eveneens wederom succesvol. De Egmonder sprong naar het zilver. Nijhuis sprong 1.55 meter dezelfde hoogte als de uiteindelijke winnaar die 1 poging nodig had voor die hoogte. Stan deed dit in de 2e poging.

Alleskunner Dave Wesselink JC2 concentreerde zich volledig op de 60 meter sprint. Wesselink won zijn serie en halve finale met groot gemak. In de finale liep Wesselink naar een recordtijd van 7.40 seconden. Deze tijd is tevens goed voor de allertijden ranglijst van Nederland. Michel v/d Hoven liep op de 800 meter naar een geweldige 5e plaats. Zijn tijd van 2.24,51 seconden was maar een fractie van de bonzen medaille.

Jay Beelen JC1 en Britt Ooijevaar MC2 waren ook op dreef in het Omnisport. Nog nooit waren beide zo snel op de horde en de sprint. Britt liep naar horde 9.55 seconden, sprint 8.31 seconden. Jay liep naar 9.66 seconden op de horde en 8.16 seconden op de sprint. In de halve finales scheelde het elke keer maar 1 honderste of zelfs 1 duizendste voor het behalen van een finale plek.

Sarah Dekker MC1 behaalde eveneens de halve finale sprint en halve finale horde. Dit deed ze door haar beide persoonlijke records te vepulveren in de series. Sijvert Commandeur haalde bij de JD1 eveneens de halve finale horde. Jens Oosterink kwam daarvoor op de sprint 1 honderste tekort. Jip de Waard MD1 sprong een persoonlijk record bij het verspringen 3.88 meter. Esmee de Jong, Casper Peterse en Jelmer v.d. Kamp verbraken ook hun persoonlijk records op de horde. Yanniek Brouwer sprong bij het verspringen MD2 heel dicht bij haar record 3.78 meter.

 

_et41531

_ed44500

_ed46257

Leave a Reply