Lisanne de Witte snelt op 400 meter in Luxemburg naar WK limiet

Afgelopen weekend heeft Lisanne de Witte geschiedenis geschreven voor atletiek vereniging Trias. Nog nooit eerder slaagde een lid van Trias erin plaatsing af te dwingen voor een internationaal senioren toernooi. Het 21 jarige talent uit Heiloo en lid van T.D.R. kwam tot de opmerkelijke prestatie tijdens de FLA indoor meeting in Luxemburg. De Witte liep daar de 400 meter 53.15 seconden en voldeed precies aan de limiet voor WK indoor.

Andere opmerkelijke Trias prestatie werden er geleverd tijdens de jeugd cross competitie in Obdam. Jurriaan Odekerken won met overmacht bij de JC en ploeggenoot Max Rijs werd keurig 2e bij de JB. Bij de junioren D1 kwam Sijvert Commandeur op het podium en werd keurig 2e , bij de D2 junioren was het Martijn Bakker die 3e werd. De meisjes waren ook succesvol. Bij de pupillen B kwam Trias 2 keer op het podium. Jara de Groot won mede door een geweldige eindsprint en Iris Kramer wer keurig 3e. Bij de Mini pupillen was het Jasmien v/d Kolk die keurig 2e werd.

Celine Ruiter had helemaal een succes weekend. Ze won de crosscompetitie wedstrijd in Obdam bij de junioren A en werd een dag later in Breda keurig 6e in de Mastboscross. Deze wedstrijd betekende de laatste wedstrijd van het Nationale crosscircuit. De RTA atlete werd in dit klassement 6e.

In Amsterdam waren Britt Ooijevaar en Dave Wesselink succesvol. Britt liep razendsnel op de 60 meter . De C juniore liep naar een recordtijd van 8.27 seconden. Dave Wesselink liep eveneens een record op de 60 meter horden 9.13 seconden.

lis2

Leave a Reply