Lisanne de Witte Nederlands Kampioene 800 meter

Lisanne 800m

TDR/Trias atlete Lisanne De Witte heeft tijdens de Nederlands Kampioenschappen een prestatie van formaat geleverd. Na haar zilveren medaille op de 400 meter won Lisanne de Witte op de slotdag van het NK met overmacht de 800 meter. De winst  betekende voor Lisanne na veel junioren titels haar eerste senioren titel.

Op de 400 meter liep zusje Laura de Witte keurig naar een bronzen medaille. Een unieke gebeurtenis, dat er in de Nederlandse atletiek 2 zusjes op het podium stonden in het Olympisch stadion.

In Amsterdam kwamen er meer Trias atleten in actie. Inge de Jong liep op de 5000 meter naar een 5e plaats. Dennis Barnhoorn wierp bij het speerwerpen naar 67 meter. De krachtige Dennis stond enige tijd op de 3e plaats, maar in de sterkste NK finale ooit op het speerwerpen, was het uiteindelijk de 7e plaats, waar Dennis tevreden mee was.

Op de 5000 meter was het Pim Molenaar die een ijzersterke race liep. Dit resulteerde uiteindelijk in een 10e plaats. Trias trainster Lenneke Stam was al tevreden met plaatsing voor dit NK op de 400 meter. Door uiteindelijk 16e te worden was dit haar beste resultaat ooit op een NK.

De 15 jarige Dave Wesselink liep zijn eerste NK senioren. De hordeloper liep de 200 meter en wist zich niet te kwalificeren voor de halve finale. Owen Westerhout plaatste zich niet voor de halve finale 800 meter. Het looptalent had duidelijk zijn dag niet.

 

Gr Sven

Leave a Reply