Laura de Witte naar EYOF

Vorige week maakte de Atletiekunie bekend welke Nederlandse atleten mee mogen doen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Turkse Trabzon.

Onder hen Trias atlete Laura de Witte (200 meter en 4 x 100 meter).

Op de website van de Atletiekunie valt het volgende te lezen: Woensdag 6 juli is de officiële overdracht van het team op het Hotel- en Congrescentrum Papendal. Het EJOF-team vliegt op zaterdag 23 juli van Amsterdam Airport naar Trabzon, vertrek 15.55 uur, aankomst 20.55 uur. Het is in Turkije een uur later dan in Nederland. De terugreis is op zaterdag 30 juli, vertrek 13.00 uur locale tijd en aankomst in Amsterdam Airport is 16.30 uur.

Nederland is met ruim 70 talentvolle sporters vertegenwoordigd op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat van 23 tot en met 30 juli 2011 wordt gehouden in het Turkse Trabzon. De sporten waaraan het Nederlands Team deelneemt zijn atletiek, judo, turnen, handbal, basketbal en zwemmen. Het EJOF is een topsportevenement voor talentvolle jeugd. NOC*NSF beschouwt het EJOF als een unieke gelegenheid om talenten ervaring op te laten doen op het internationale strijdtoneel. De topsporters die aan het Europees Jeugd Olympisch Festival deelnemen, zijn in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar oud. Het EJOF is een initiatief van de Europese Olympische Comités. De eerste zomereditie werd in 1991 in Brussel georganiseerd, de eerste wintereditie in 1993 in Aosta (Italië). Op het programma staan alleen Olympische sporten en de deelnemers verblijven zoals op de Olympische Spelen in een Olympisch Dorp. De jonge atleten maken kennis met alle tradities van Olympische Spelen, de Olympische sfeer, haar ideaal, haar ethiek.

Vanzelfsprekend doet de Atletiekunie uitgebreid verslag in woord en beeld van dit topatletiekevenement. Ook NOC*NSF doet uitgebreid verslag van het evenement en de prestaties van de Nederlandse sporters. Via deze site krijg je alle informatie. Van bijna elke sporter staat er bijvoorbeeld binnenkort een interview. Tijdens de EJOF kun je via Twitter (#ejof2011) op de hoogte blijven van alle belevenissen.

Leave a Reply