Lisanne de Witte loopt EK indoor-limiet

Trias atlete Lisanne de Witte is haar indoor seizoen uitstekend begonnen. Tijdens internationale atletiekwedstrijden in Wenen liep de 400 meter loopster 52.66 seconden. Dit is ruim onder de limiet van 53.10 voor de EK indoor in Glasgow.

Haar trainingsmaatjes deden het eveneens uitstekend. In Apeldoorn tijdens de Nationale PEC indoor wonnen Dave Wesselink, Nienke Maddderom en Stan Nijhuis met persoonlijke records hun onderdeel. Dave Wesselink won de 60 meter horden bij de mannen in een tijd van 8.10 seconden. B juniore Nienke Madderom deed dit eveneens op dit onderdeel 8.62 seconden en A junior Stan Nijhuis evenaarde het clubrecord van zijn trainer Sven Ootjers van Trias bij de mannen 2.10 meter. Tevens is deze prestatie een van de beste ooit geleverd door een A junior in Nederland.

Jay Beelen verbeterde bij de A junioren in de serie’s 60 meter horde zijn persoonlijk record 8.11. Helaas moest hij zich door een klein pijntje terugtrekken. Owen Westerhout, die tot gisteren de snelste tijd van Nederland had gelopen op de 400 meter 50.08 seconden, wist zich niet te verbeteren en liep dit keer 50.68 seconden.