Laura de Witte snelt naar record!

Trias atlete Laura de Witte heeft in Hoorn tijdens Lotto baancircuit wedstrijden uitstekend gepresteerd. De 19 jarige De Witte verbeterde haar 400 meter outdoor record met 2,5 seconden. Onder ideale omstandigheden liep de Trias atlete naar een tijd van 53.41 seconden. Een tijd die goed is voor een plekje op de allertijden ranglijst. Volgende week zal de talentvolle atlete starten tijdens de internationale FBK games in Hengelo, waar ze onder andere zal lopen tegen Christine Ohuruogo olympisch kampioene op de 400 meter.

Clubgenoot Job Beintema leek op de 110 meter horden op weg te zijn naar een geweldige tijd, maar op de 7e horde ging het mis, Beintema raakte geblesseerd aan z’n hamestring.

Trias atlete Nicole Berghouwer liep in Hoorn op de 400 meter naar een persoonlijk record van 59.04 seconden. Dennis Barnhoorn wierp de speer naar een afstand van 62 meter, waar mee hij 8e werd.

Tijdens wedstrijden voor B-junioren in Amsterdam was het Dave Wesselink die zijn record op de 110 meter horde verpulverde naar een tijd van 14.46 seconden. Met deze tijd kwam Wesselink maar 1 honderdste tekort voor het halen van de limiet voor de Europese jeugd Olympische dagen die in Tsibili plaatsvinden.

Sven

Laura PR

Leave a Reply