A pupillenkamp 2011

Op zaterdag 10 september verzamelden 22 A pupillen zich bij Trias om deel te nemen aan het jaarlijkse kamp dat wordt georgniseerd voor de A pupillen. Na enige welkoms woorden werden de tenten opgezet en was er tijd voor de lunch. Met de buikjes vol werd er om 14:00 uur gestart met de vossenjacht. In groepjes gingen de pupillen op zoek in het “overbos”naar 8 vossen namelijk een sporter, een schilder, een visser, een groenwerker, een honden uitlater, een vogelwacht, een oud vrouwtje, een zwerver en een groenwerker. Na vondst van de vos moesten er opdrachten worden uitgevoerd waarna de groepjes een letter kregen. Met de gekregen letter werd er gepuzzeld naar een woord. Rond 4 uur waren alle vossen gevonden waarna weer naar de baan werd teruggekeerd werd en er even lekker kon worden gespeeld. Het avondeten bestond uit een barbecue waar iedereen zich tegoed deed aan allerlei lekkernijen. Na het eten was er een voetbalwedstrijd tussen de pupillen en de leiding die natuurlijk door de leiding werd gewonnen ondanks het feit dat we in de minderheid waren!

Het avondprogramma begon met het spel petje op, petje af gevolgd door een echte bingo met prijzen en een playback show met een geweldig optreden van Puck en Coosje. Het optreden van de leiding verliep iets minder vlekkeloos…. Voor de avond was ook nog een dropping gepland maar helaas door het heftige onweer kon die niet doorgaan. Er werd nog even volop gedanst waarna toch de tenten moesten worden opgezocht.

Op zondagochtend was er om 8 uur al weer een ontbijt waarna we op de fiets naar het strand naar Egmond aan Zee vertrokken Op het strand werd nog even gevoetbald, pootje gebaad en wat zandkastelen gebouwd. In de duinen bij Egmond aan Zee werd levend stratego gespeeld waarna we weer naar de baan terug fietsten. Na het afbreken van de tenten en de lunch werd gestart met een 6 kamp. De onderdelen hiervan waren blind ballen vangen, discus rollen, water verplaatsen, dobbelen, een hindernisbaan en als slot handdoeken volleybal. Terwijl de ouders al binnen stroomden om hun kinderen weer mee huiswaarts te nemen werd de herinnering uitgedeeld (een mooi spike tasje) die wederom door Peter de Jong waren gesponsord. Moe maar heel tevreden terugkijkend op een geweldig kamp kon ook de leiding terugkeren naar huis.

Onze dank gaat uit de volgende personen die ons weer geweldig hebben geholpen om dit kamp weekend tot een succes te maken: De vossen: Maud Ooijvaar, Calrijn Bouwer,Evelyne Smit, Frank Hess en Pim de Waard

Emiel Admiraal die niet alleen een geweldige zwerver speelt maar ons de rest van het middag en avondprogramma heeft geholpen. De vaders Peter de Jong en Robin Boom echt 2 mannen die gezellig zijn en hun werk zien waar vind je die nog! De trainsters Mariska en Astrid een beter geoliede machine tussen ons drieën bestaat er volgens mij niet!

Anja

Leave a Reply