Junioren in actie tijdens competitie

Het Pretteam was er klaar voor. Ploegleider Tessa was al vroeg uit de veren op haar vrije zondag, om op tijd aanwezig te zijn in Krommenie, bijgestaan door haar assistentes Kirsten en Emma. Deze meiden kunnen we, ondanks hun jonge leeftijd, als voltallige A-junioren beschouwen. Ze beten het spits af in de vroege ochtend. Terwijl jurylid Tessa nog lekker stond te harken bij verspringen, was Kirsten bezig met de spikepuntjes in haar nieuwe spikes te doen voor het hoogspringen. Onze eigen Janine begon de dag met een start-to-spring en zette een geweldige prestatie neer. Tessa ramde de speer door de lucht als of haar leven er van af hing! Lotte, nog last van een jetlag, overgehouden aan haar vlucht vanuit Zwolle liet ons zien wat sprinten, verspringen en clubliefde is.

Grote dank voor Daan, Sjoerd en Guus, onze B-mannen die uitstekend werk hebben geleverd in de A-competitie. Daan knalde op de 100m en kogel, Sjoerd nam het verspringen op zich en debuteerde zeer sterk op de hink-stap-sprong. Guus straalde bij het speerwerpen. Maarten, onze held op discus, maakte met zijn worp niet alleen indruk op de toeschouwers maar ook op onze eigen Trias-dames. De zwartrode bliksemschicht Max was er ook weer bij en liep een tot in de puntjes verzorgde 100 m, maar werd met maar liefst 0,02 seconden overtroefd door sprinttalent Daan. 

Jos was wederom niet te evenaren bij het hoogspringen, en leek door de zwaartekracht heen te breken. Ayla maakte een verpletterende indruk met haar debuut op de 1500 m en zette een scherpe tijd neer. Bastiaan was sterk als vanouds en liep een geweldige 800m. Onze nieuwe en vliegensvlugge aanwinst Max Rijs verrassend ons allen met een ronduit professionele 3000m. Onze geïmproviseerde estafetteploeg bestaande uit Sjoerd, Max, Daan en Jos zette een vlekkeloze 4x100m neer. 

We willen de juryleden bedanken die heel de dag gejureerd hebben. En de fantastische auto chauffeur Lotte die ons veilig weer thuis heeft gebracht.

De meisjes werden uiteindelijk twaalfde, de jongens dertiende, maar dit mocht de pret niet drukken. Iedereen bedankt voor een gezellige en memorabele dag atletiek! We hebben ervan genoten!

Leave a Reply