Job Beintema wint wederom Nederlandse titel in Apeldoorn Laura de Witte wint Zilver

Trias atleet Job Beintema heeft bij de Nk junioren wederom de titel gepakt op de 60 meter horden. Beintema deed dit door zijn persoonlijk record te verpulveren en de 5 e tijd ooit te lopen . De klok stond stil in de Finale op 8.06 seconden. Tijdens de serie was de 16 jarige Beintema al oppermachtig. In deze serie verbeterde hij zijn persoonlijk record ook al 8.16 seconden.

Clubgenoot Laura de Witte had geen ideale voorbereiding door kleine pijntjes maar won op de 200 meter een mooie zilveren medaille in een tijd van 25.29 seconden Op de 60 meter sprint stond de jongeling voor het eerst in de sprint finale. Hierin werd ze na een mooie serie en halve finale keurig 5e.De Witte zal over 2 weken als een van de jongste atletes deelenemen aan de NK senioren op de 200 meter.

Bastiaan Bouman had op de indrukwekkende wijze de serie gelopen en de halve finale op de 400 meter. Gesteund door trainer Peter Appelman had hij zich ideaal voorbereid voor de Finale . In deze finale werd de Egmonder keurig 4e in 52.42 seconden.. Bonnie Liefting en Lenneke Stam bereikte de halve finale op de 400 meter door een persoonlijk record te lopen. Bonnie deed dit bij de MB (t/m 16 jaar) 1.02.20 seconden .Lenneke bij de MA 1.00,39 seconden. Maaike van Westerop kwam in actie op de 60 meter en 200 meter. Op de 200 meter werd Maaike 12e van Nederland. Alleskunner Lenneke Beeldman wist zich net niet te plaatsen voor de halve finale op de 400 meter.

Leave a Reply