Job Beintema wint de Nationale C-spelen

A.V Trias atleet Job Beintema heeft afgelopen weekend in Amsterdam tijdens de officieuze Nederlandse kampioenschappen baanatletiek voor C-junioren uitstekend gepresteerd. Job Beintema is een van de grote talenten die A.V. Trias nu in huis heeft. De 15 jarige Job uit Heiloo was voor dit kampioenschap al de grote favoriet op de 300 mtr. horden(lange horden). Nadat Job zijn serie met overmacht won startte hij de finale in baan 4. De vele meegereisde supporters zagen dat Job vanaf het begin al snel weg liep van zijn concurenten. Zijn uiteindelijke tijd van 40.24 sec.betekend een verpulvering van de best gelopen tijd in Nederland dit jaar/een persoonlijk record/ een clubrecord en de 7e tijd ooit gelopen door een C-junior in Nederland. Dat Job Beintema op het juiste moment in vorm was bleek wel Op de 100 meter horden (korte horden) want ook daar behaalde Job succes. Nadat hij de series en halve finale al uitstekend had gelopen. Liep Job in de finale naar een zilveren medaille en een nieuw persoonlijk en clubrecord van 14.04 sec. Deze uitstekende prestaties betekend dat Job 4/5 september zijn debuut gaat maken voor het nederlands team op beide horde nummers.

Een andere Trias atleet die zich ook heeft geplaatst voor deze interland in Duitsland is Thom Slot. De verspringer behaalde een keurige 2 e plaats en liet tijdens de wedstrijd zien over de juiste mentaliteit te beschikken. In zijn allerlaatste poging verbeterde Thom zich met bijna 10 cm en schoof daarom een plaatsje op.De afstand 5.97cm was nodig omdat alleen de nummers 1 en 2 zich plaatste voor de interland. Een andere uitstekende prestatie is die van egmonder Bastiaan Bouman. Bastiaan liep het weekend 2 persoonlijk records. Op de 1500 mtr liep Bastiaan naar een tijd van 4.31 sec. en en dit was goed voor de 7 e plaats. Op zijn favoriete afstand de 800 mtr.verpulverde hij zijn record met 5 sec. Zijn nieuwe record tijd is nu 2.05 sec. Deze tijd was goed voor de 4 e plaats.

Een grote teleurstelling was er deze C spelen voor Laura De Witte. Tijdens de serie van de 80 meter sprint kreeg Laura de laatste meters last van een blessure. Haar tijd op deze 80 meter van 10.34 betekende op dat moment de 2e tijd en een verbetering van haar persoonlijk record. Maar helaas had ze teveel last om de halve finale optimaal te lopen.

Andere prestaties van Trias atleten- Nina Mogree 9e plaats op de 600 mtr /Celine Ruiter 10 e plaats op de 1000 mtr/ Frank Backs haalde halve finale op de 100mtr horden en 100mtr sprint/ Maaike Westrop behaalde Halve finale 80 mtr en 1.45 cm hoogspringen/ Daphne v Hove 1.45 cm hoog/ Ayla Agassi 3.41 op de 100mtr.

Leave a Reply