Job Beintema Nederlands kampioen, Laura de Witte sprint naar brons

Job Beintema en Laura de Witte van AV Trias hebben als 1e jaars B-junior uitstekend gepresteerd bij de Nederlands Kampioenschappen atletiek wat werd gehouden in het Omnisport centrum te Apeldoorn. Job Beintema verbeterde zijn persoonlijk record al met een tiende in de serie (8.33). In de finale liep hij nog een tiende sneller en is nu de nieuwe Nederlands kampioen 60 meter horden bij de junioren. Zijn grote concurent Ruben van Dijk pakte zilver.

Laura de Witte liep na een week ziekte met veel twijfel in haar hoofd. Hoewel ze in de serie en halve finale makkelijk naar de overwining liep wist ze dat het erg lastig zou zijn om een medaille te pakken op de sterk bezette 400 meter meisjes B. In de finale liep Laura een geweldige race wat uiteindelijk resulteerde in een top tijd (58.77) en een bronzen medaille met een gouden randje.

Lenneke stam had na de serie ‘s en de halve finale ‘s zich zelf al 2 keer overtroffen op de 400 meter. In de spannende finale liep Lenneke in een goed gevulde Omnisport centrum naar een keurige 6e plaats. Helaas kon Lisanne de Witte haar titel bij deze categorie niet verdedigen door een flinke griep. We hopen dat Lisanne voor volgende week weer hersteld is om te knallen bij het NK senioren.

Bekijk hier het filmpje opgenomen door Sven Ootjers.

De dag van Job Beintema en Laura de Witte.

Leave a Reply