Job Beintema & Vincent Hazeleger Nederlands Kampioen en samen naar Wereld Kampioenschappen USA

nk2014 Een geweldig weekend voor Trias tijdens  het Bauhaus junioren festival in Mannheim en de NK junioren in Amsterdam. Hoewel het gemis groot was, doordat Laura de Witte zich moest afmelden voor het NK en dus niet kon laten zien hoeveel progressie ze dit jaar heeft doorgemaakt. Het was dus de taak aan Trias-coryfeeën Hazeleger en Beintema om te laten zien wat ze waard zijn.

Op het door een noodweer geteisterd laatste onderdeel, de 110 meter horden voor A-jongens, werd de winst gepakt door Job Beintema. De specialist deed dat op ongeveer drie centimeter water in 13,93 seconden. Een dag eerder had hij heel knap de derde prestatie aller tijden gerealiseerd met 13,64 seconden.

‘Ja, net als verleden jaar heb ik deze wedstrijd gecombineerd met de topwedstrijd in Mannheim. Daar greep ik op de voorlaatste dag de limiet voor de WJK. Vandaag wilde ik gewoon winnen. Het viel niet mee, want na de serie had ik stevig last van mijn hamstring. Dat werd keurig losgemaakt en dat leverde de winst op.’ De vreugdekreet van Beintema was er voor de winst.

Iets eerder greep ook Vincent Hazeleger goud. De loper uit Castricum deed het kalm aan en wilde de laatste 300 meter gebruiken om weg te glippen. Het werden er 500. ‘Ja, dat viel even tegen, maar het kwam uiteindelijk toch goed. Ik hoop in Amerika samen met Roy van Eekelen de finale te lopen.’ Hazeleger is een atleet waarbij het hardlopen zelfs al voor de paplepel werd ingegoten. ‘Ha, dat klopt. Als baby ging ik met mijn vader mee. Hij hardlopend en ik in de babyjogger. Als hij een keertje niet wilde vanwege slecht weer, begon ik te huilen en gingen we alsnog. Daar is mijn liefde voor de sport al ontstaan.’

Andere Trias atleten die in actie kwamen waren  Zoe de Jong die op de 400 meter prima liep en net iets tekort kwam voor de halve finale. Op de 200 meter kwam De jong maar 1 tiende tekort om zich te plaatsen voor de halve finale. C juniore Britt Ooijevaar moest eveneens 1 tiende sneller lopen op de 200 meter om de halve finale te halen maar Britt heeft nog 2 jaar om in deze categorie uit te komen. Meerkamper Jesper Peterse deed het erg goed op de horde . Door de tegenwind waren snelle tijden moelijk maar Peterse verbeterde bijna zijn record op de 110 meter horden 16.58 seconden. Tenslotte liep Max Rijs een sterke 5 km.

 

Leave a Reply