Jeugd AV Trias steelt de show tijdens Clubkampioenschappen

Afgelopen zondag is er in een stralend voorjaarszonnetje de Clubkampioenschappen cross van atletiekvereniging Trias georganiseerd. Dit betekende niet dat de omstandigheden makkelijk waren. Het parcours in het Maalwater was onverhard en de bekende sleeheuvel werd een ware kuitenbijter. Bij de mannen kon Edward Appelman hier het beste mee omgaan. Bij de dames was het Eileen Groenland die als eerste de finish bereikte.

De D-junioren liepen zelfs 2 kilometer en de talenten Jurriaan Oudekerken en Imre Hoole kwamen als eerste over de streep. Bij de C-junioren waren dit Jesper Peterse en Zoe de Jong. In de oudste junioren categorie ging de overwinning naar Coen Ursem, Bonnie Liefting en Lotte Brink.

Bij de jeugd waren het vooral de jongste pupillen die het publiek enthousiast maakten. Bij elke aanmoediging werd er weer een tussensprintje uitgeperst. Seb Kops en Laura Croux wonnen in de jongste categorie. Bij de pupillen C werden Huibert Schong en Bente Madderom de nieuwe clubkampioenen. Bij de B-pupillen waren het Marjolein Kraan en Raoul Tophoff. Bij de A-pupillen werd de groep gesplitst in 1e jaars en 2e jaars. Bij de 2e jaars werden de kampioenen Yanniek Bouwer en Martijn Bakker. Bij de 1e jaars A-pupillen werden het Tijs Haanappel en Nienke Madderom. Alle andere 60 pupillen leverde ook een fantastische strijd met elkaar. Hoewel iedereen na 1 kilometer erg moe de finish bereikte maakte het applaus veel goed. De trainers van Trias waren dan ook apetrots op iedereen.

De pupillen van AV Trias gaan nu weer buiten trainen en doen dat maandagavond van 18.00 uur tot 19.15 uur en woensdag van 14.15 uur tot 15.15 uur.

Leave a Reply