(Inter)nationale successen AV Trias

Afgelopen weekend zijn er diverse atleten van AV Trias in actie gekomen bij (inter)nationale wedstrijden. In Sopot, Polen, kwam atlete Lisanne de Witte in actie tijdens de WK indoor op de 400 meter. In Warmenhuizen stonden afgelopen zaterdag maar liefst 35 Trias atleten aan de start bij de cross finale. De dag erna waren weer vele jeugdige Trias atleten present bij de Parkloop, georganiseerd door hun eigen atletiek vereniging.

Dat Lisanne de Witte zich kwalificeerde voor de WK was een unicum: nooit eerder was het een Trias atlete gelukt deelname voor de WK indoor senioren af te dwingen. Het behalen van de halve finale èn een persoonlijk record van 52,61 zouden haar WK debuut extra glans moeten geven. Deze resultaten werden echter overschaduwd door een discutabele diskwalificatie tijdens de halve finale.

De finale cross in Warmenhuizen, super georganiseerd door atletiek vereniging AV Nova, leverde een hoop tevreden gezichten bij zowel de trainers als de 35 deelnemende Trias atleten. Op een schitterend parcours met een stralende voorjaarszon liepen de atleten in meerdere categorieën naar zeer goede prestaties. Individueel podiumsucces was er voor Max Rijs (5e bij de jongens junioren A), Celine Ruiter (4e meisjes junioren A), Mike Wortel (5e jongens pupillen A2) en ook de jongste Trias deelnemer Jasmien v.d. Kolk mocht een beker ontvangen (5e meisjes mini pupillen).

Daarnaast waren er ook ploegen prijzen en daar was Trias ook zeer succesvol! Een 3e prijs voor de meisjes junioren A/B (Celine Ruiter, Ayla Agasi, Kirsten Zuurbier en Kathy Agasi) en een 2e prijs voor zowel de junioren C (Jurriaan Odekerken, Job de Koning en Yannick Ruiter) als de jongens pupillen A2 (Mike Wortel, Raúl Tophoff, Jits van Kessel en Jerry Koning).

Afgelopen zondag werd bij AV Trias de finale van het Runnersworld crosscircuit gelopen en ook daar werden successen behaald door atleten van de eigen vereniging. Zo werd Mike Wortel 1e bij de jongens pupillen, Martijn Bakker (5e) en Yanniek Bouwer(4e) liepen als D junioren sterk in het C/D junioren geweld, Eileen Groenland werd 3e bij de dames op de 6 km en Hennie Punt kwam als 1e bij de heren 55+ na 9 km over de finish.

Leave a Reply