In Memoriam Gerard Weisscher (1934 – 2018)

Onlangs ontvingen wij bericht van het, op 84-jarige leeftijd, overlijden van Gerard Weisscher. Gerard was iemand met een wel zeer rijk atletiekverleden zowel bij Trias als daarbuiten. Zijn Trias-tijd begon in 1972 toen hij door verhuizing van Amsterdam naar Oudorp kwam.

Daarvóór was hij een zeer begenadigd wedstrijd-atleet met zeer aansprekende prestaties. Vele titels en vele interlands waren zijn deel tot hij in 1964  tijdens zijn 25e interland en met een sprong van 7,02 zijn carrière afsloot. Natuurlijk bleef hij de atletieksport trouw bij Atos en AAC en toen hij na zijn verhuizing aan de poort van Trias aanklopte zette hij zich direct in als trainer bij de pupillen en c/d jeugd. Voor die groepen stonden toen  slechts 2 trainers ( Rob van Teyn en Margriet Honing ) en Gerard was dus een zeer welkome aanvulling. Het duurde een aantal jaren voor hij bij Trias een ommekeer tot stand kon brengen  in het aantal jeugdtrainers (7 resp. 9 voor pupillen en C/D- junioren.) Dat was de verdienste van Gerard die dan ook inmiddels bestuurslid en voorzitter van de technische  commissie was. Hij werd redacteur van de Triade-jeugdhoek, ranglijstensamensteller pupillen en C/D-jeugd, lid van de jeugdcommissie en zeker niet op de laatste plaats voorzitter van de wedstrijdorganisatie commissie. In die functie werd hij geassisteerd door een aantal jeugdleden-moeders. Er werden in het toen nog computerloze tijdperk onder zijn leiding urenlang in gezellige huiskamers vele vellen papier volgeschreven met namen, rugnummers en wedstrijdformulieren.

En passant kwam hij in 1984 ook weer terug op de baan als wedstrijd-atleet waarbij hij wederom in de categorie Veteranen weer van zich liet spreken. (een nieuw ned.- en clubrecord bij verspringen: 5.58) .

Hij nam weer deel aan nederlandse, europese en wereldkampioenschappen tot hij tot zijn grote spijt in 1991 om gezondheidsredenen daarmee moest stoppen. Maar  bij Trias bleef hij bij de thuiswedstrijden van trias nog vele jaren, tot aan zijn verhuizing terug naar amsterdam,  op de baan staan om als jury toch zijn steentje te kunnen bijdragen.

Trias is Gerard heel veel dank verschuldigd voor zijn enorme inzet waarvoor hij ook terecht werd benoemd tot lid van verdiensten.

ns Bestuur

Ben Brouwer. (oud-voorzitter)

Leave a Reply