Hoe gaat het met…

De corona-periode heeft niet alleen de Trias ingrijpende veranderingen teweeg gebracht. Ook bij onze sponsoren zijn dingen anders dan anders gelopen. Wij vroegen onze sponsoren hoe het hen verging de afgelopen tijd. FOBA / Luzira Uganda vertelde ons het volgende;

Ik wil graag iets vertellen over hoe het gaat met mijn bedrijf Oegandafietssafari (www.oegandafietssafari.nl).

Met een groep familieleden, in totaal 11 personen, hebben ik afgelopen februari een tour van 15 dagen gemaakt in het noorden en oosten van Oeganda. Er waren toen al berichten over het uitbreken van het coronavirus, maar in Oeganda waren er nog geen maatregelen getroffen.

Afgelopen 5 maart is een groep van 4 personen voor een fiets safaritour van 30 dagen in Kenia en Oeganda vertrokken.  Zij zijn geland in de hoofdstad van Kenia, Nairobi, en door mijn 2 Oegandese begeleiders van de luchthaven opgehaald. Zij hebben een tour van 12 dagen door Kenia gemaakt en zouden vervolgens de grens met Oeganda oversteken om de tour in Oeganda voort te zetten en op 31 maart vanuit de luchthaven in Entebbe, Oeganda, weer naar huis terug te keren.

Tijdens de tour in Kenia brak het corona virus wereldwijd uit en was het de vraag of zij de grens van Kenia naar Oeganda mochten oversteken. Dat lukte met veel moeite. Vervolgens kregen zij via mij en via de Nederlandse Ambassade in Kampala het bericht dat zij zo snel mogelijk naar de luchthaven in Entebbe moesten gaan om met een ingelaste vlucht van de KLM te kunnen vertrekken. Uiteindelijk konden zij met de laatste KLM vlucht op 25 maart naar Nederland terugkeren. De tour door Oeganda kon hierdoor niet worden afgemaakt.

Voorlopig is de luchthaven in Entebbe, Oeganda, voor alle vliegverkeer gesloten en kunnen uiteraard voorlopig geen safarireizen meer door mij worden georganiseerd.