Henny Punt en Celine Ruiter bij Top 10 op NK Cross-Atletiek

Over de flanken van de Sallandse heuvelrug te Hellendoorn,werd 6 en 7 Maart j.l. het Nederlandse Kampioenschap Cross-Atletiek gehouden.

Bij de Heren Masters (55 jr) zorgde Henny Punt (A.V.Trias) voor een prachtige verrassing. Na de pittige cross over 8.770 mtr.,finishte Henny in een tijd van 35.588 min. op de 3e plaats! Met deze prestatie wordt Henny beloond voor 15 jaar trainingsarbeid. (Tot zijn 40e jaar beoefende hij de motorsport!) O.l.v. Trias-trainer Herman Admiraal, besloot Henny, 2 jaar geleden, zijn trainings-omvang te verminderen en naar 4 kwalitatieve trainingen per week te gaan.

Bij de Meisjes C (14 jr.) liep Celine Ruiter (A.V.Trias) een prachtig ingedeelde race over 2.050 mtr. Van start af aan liep zij, in de vrieskou, uitstekend mee en eindigde op de 8e plaats in 08.54 min! Ook bij Celine blijken de kwalitatieve trainingen o.l.v. Trias-trainers Peter Appelman en Sven Ootjers hun vruchten af te werpen.

Bij de Jongens A (18 jr.) liep Jorrit Welling een tijd van 33.16 min. over de 7.990 mtr. lange cross en werd  daarmee 38e.


Leave a Reply