Grote delegatie recreanten Trias bij Haarlemse Grachtenloop / tapasloop

Op 17 juni vertrok een groep van twaalf lopers van Leo’s Loop Groep (LLG) met de trein naar de Haarlemse Grachtenloop. Vooraf was er uitgebreid gemaild over het vervoer, het stallen van tassen en het tapas arrangement na afloop. In Haarlem was er een gezellige drukte bij de start, waardoor we maar net op tijd een satellietsignaal konden ontvangen voor de registratie van onze toptijden en de route door geavanceerde polscomputers. De 5 km lopers waren al gefinished, bij de start stond een goed uitziende sporter met een nog mooiere medaille.

We liepen twee rondes van 5 km., er was een gedeelte waarbij de snelste lopers de iets minder soepele lopers aan de overkant van de gracht konden zien. Op die plek kon je leuk naar elkaar roepen en nog wat tips uitwisselen. Onderweg hoorden we een sirene van een motoragent en sprintte de winnaar ons voorbij. Dat was Tom Wiggers uit Haarlem met een tijd van 29:34. Hij liep ongeveer twee keer sneller dan wij, nog bezig met het eerste rondje van 5 km. Een loopster uit onze groep werd door iemand uit het publiek aangezien voor de eerste vrouw op de 10 km., met een tevreden glimlach liep, nee, vloog zij verder! Na afloop de mooie medaille, een sportdrankje, even kijken naar de uitslagen op computerschermen en vervolgens naar restaurant El Pincho. In de tot kleedkamer omgedoopte kelder van het restaurant vond een complete metamorfose plaats, de loopkleding werd vervangen door uitgaanskleding, lippen werden gestift en de deogeuren stegen op tot de tweede verdieping.

Tijdens een uitgebreide tapas maaltijd, drankjes van de jarige en geslaagde Sophie en gedeelde taartjes, vertrokken we weer naar Heiloo en Limmen. Het werd nog een lange terugreis, treinsurfende jeugd zorgde voor vertraging. Dat gaf ons de gelegenheid om onderweg een aantal nieuwe lopers, voorheen kroegtijgers, enthousiast te maken over het hardlopen. Onze tijden? Liesbeth Diesfeldt 54:10, Marian Wessel 54:29, Alette Tervoort 58:31, Réneke Ang 1:00:48, Lilian Bal 1:02:44, Yolanda van Diepen 1:03:04, Petra Geerars 1:07:00 en Sophie van Baarsen (5 km.) 33:55. De heren: Frans Mak 45:19, Rens Bal 49:15 en Mark Geerars 1:06:59.

Leave a Reply