Geslaagd pupillenkamp 2018

Zaterdagmiddag 23 juni druppelden rond één uur ‘s middags de eerste pupillen binnen op het terrein van AV Trias. Nadat de tenten waren opgezet en de ouders hun kinderen hadden achter gelaten bij leiding Tessa, Guus, Gwain, Jurre, Eline, Mariska, Richard en Frank kon het pupillenkamp beginnen!

Elke pupil kreeg een gekleurd t-shirt en wist daarmee in welk groepje hij of zij zou zitten. Daarna vertrokken de groepjes met hun nieuwe shirt aan naar het Overbos. Daar moesten de pupillen voor de groepsleiders vijf kledingstukken verzamelen, in de kleur van hun groepsshirt. Dat ging echter niet zomaar: de kledingstukken waren goed verstopt en er liepen twee boemannen rond die de pupillen de stuipen op het lijf jaagden.

Na wat vrije tijd en een lekkere barbecue was het tijd voor het avondprogramma: er werd bingo gespeeld, de teams puzzelden erop los om te ontsnappen uit de door Guus zelf gemaakte escaperoom en er werd gedanst en gezongen tijdens de playbackshow.

Het nachtspel was deze keer Mastermind. In het donker gingen de pupillen met zaklampen op zoek naar de verstopte nummers die aan de bomen bij het snipperpad hingen. Terug op de baan was het tijd om de tanden te poetsen en de tenten op te zoeken: welterusten!

De volgende ochtend werden de pupillen door Guus en Tessa gewekt voor wat ochtendgymnastiek zodat er daarna extra werd genoten van het ontbijt.

Toen was het tijd om op de fiets te stappen en richting Egmond aan Zee te rijden. Daar werd het grote Strand-Duin-Steden-spel gespeeld, waarbij de groepjes allerlei opdrachten moesten doen zoals een zandkasteel bouwen, visitekaartjes verzamelen, foto’s maken en een straatoptreden doen om zo geld te verdienen voor een cadeautje voor de leiding.

De lunch was weer in de kantine en vervolgens moesten de tenten afgebroken worden, maar naar huis gingen de pupillen nog niet! Voordat duidelijk zou worden welk team over het hele weekend het beste had gepresteerd, werden er nog twee spelen gespeeld. Eerst het grote irritatiespel, waarbij de dobbelsteen bepaalde welk klein spelletje door een groepje gespeeld moest worden. Maar dobbelde een ander groepje hetzelfde nummer? Dan was er de kans dat je het spel niet kon afmaken en weer opnieuw moest dobbelen, wat natuurlijk voor irritatie zorgde.

Na het irritatiespel werd bij de heuvel het smokkelspel gespeeld en daarna was het toch echt tijd voor de prijsuitreiking, want de ouders stonden alweer te wachten. Alle pupillen kregen nog een mooie foto als herinnering en de leiding een bedankje van de ouders. Moe maar zeer voldaan vertrokken de pupillen weer naar huis. Het was weer een enorm gezellig, leuk en sportief pupillenkamp: pupillen en leiding bedankt voor het heerlijke weekend!

Alle foto’s van dit geweldige weekend zijn hier te vinden

Leave a Reply