Frank Hilberts en Lars Groot succesvol in Zoetermeer

Bij de sprint-indoor van Zoetermeer van 19 december hebben de sprinters van Hans Schouten de eerste serieuze prestaties van het winterseizoen neergezet. Na de indoor van Utrecht vorige week, konden de snelle mannen hun tijden aanvallen op een betere ondergrond (immers, hier mochten, in tegenstelling tot Utrecht, de atleten met volwaardige outdoorspikes lopen). De sprint-3-kamp over 40, 50 en 60 meter kende bij de senioren een groot startveld (19 mannen) waaronder twee atleten van AV Trias: Frank Hilberts en Lars Groot.

Zoals verwacht waren de verschillen op de 40 meter zeer klein. Hilberts liep met 5,45 de 4e tijd, Groot werd 8e in 5,60. Op de 50 meter werd Hilberts opnieuw 4e (6,47), een fractie sneller dan Groot, die met 6,49 meer tot zijn recht kwam dan op de 40 meter. Op de afsluitende 60 meter kwam Hilberts tot een tijd van 7,52 (3e), Groot finishte in 7,84(9e).

De constante uitslagen van Frank Hilberts leverde hem een verdiende 2e plaats op in het eindklassement. Lars Groot eindigde in zijn eerste indoor van het seizoen op een goede 6e plaats. 

Leave a Reply