Faas Wijn wint Klimduinrun in jeugdcategorie

Zondag 26 september vond de 4e editie van de Klimduinrun plaats. Onder perfecte omstandigheden bedwongen vele atleten, voetballers, schaatsers en andere sporters het 54 meter hoge Klimduin in Schoorl. In de jeugdcategorie was Faas Wijn van AV Trias bij de jongens iedereen te snel af en eindigde op de eerste plaats. Bij de meisjes was er een mooie podiumplaats voor Britt Ooijevaar, zij werd derde.

De overwinning bij de mannen ging voor de derde keer naar Peter Wolters van atletiekvereniging Phanos. Met een nieuw Klimduinrecord van 23,17 (zijn oude record stond op 24,11) bleef hij Pelle Rietveld (winnaar 2008) en Dennis Spillekom (Lycurgus) met tienden voor. Het record was echter niet genoeg voor de Honda motorscooter, deze ging naar de winnares bij de dames: de Belgische Axelle Douwens. Zij liep ook een nieuw Klimduinrecord (30,07) en was met de omrekenfactor van 25% Peter Wolters te snel af. 

Tweevoudig winnares (2008, 2009) Lenneke Beeldman wist de finale verrassend genoeg niet te halen. Nummer twee van vorig jaar, Lisanne de Witte, bereikte wel de finale waarin ze knap 6e werd. Beste Trias-atleet bij de mannen was David Bastiaansen die de halve finales haalde, nadat hij zich via de herkansingsronde bij de laatste 30 voegde.


Faas Wijn op weg naar de overwinning bij de jeugd
bij de Klimduinrun

Leave a Reply