Europees succes voor Trias masters Nicole Weijling-Dissel en Hennie Punt

Afgelopen weekend zijn de Europese master kampioenschappen uitstekend begonnen voor Trias atleten Nicole Weijling-Dissel en Hennie Punt. Beide atleten bereikten met gemak de finale op de 1500 meter. Hennie Punt verbeterde hierbij zelfs het legendarisch clubrecord van Egmonder Nico Tromp. De Trias top tijd staat nu op 4.39,01 seconden.

De Finale’s werden onder warme weersomstandigheden gelopen.Nicole Weijling- Dissel bezorgde de meegereisde Trias fans en de overige 4000 atletiekfans kippenvel. In een geweldig gelopen 1500 meter race kwam de pupil van Herman Admiraal als tweede en dus als vice-Europees kampioene over de finish. Dit deed de Trias atlete tevens in een nieuw Nederlands Master record.

Trias Trainer Hennie Punt werd in de spannende finale keurig 7e en zal de komende week ook nog in actie komen op zijn favoriete 5000 meter.

Voor Hanny Barnhoorn zijn de kampioenschappen in een teleurstelling Geƫindigd . De meerkampster was de grote favoriete voor het Goud. In haar laatste training op de Poolse atletiekbaan waar het moest gebeuren kreeg de alleskunner een blessure aan haar afzetbeen. Ze zal nu o.a.discuswerpster Jolanda Brasser gaan coachen die deze week eveneens nog in actie moet komen.En grote kansen heeft voor eremetaal .

Leave a Reply