Eileen Groenland wint zeer zware Paaspolderloop

Waar traditiegetrouw veel mensen op 2e Paasdag bij de familie op bezoek gaan, stond voor ons atleten de Paaspolderloop op het programma. Deze wedstrijd, die de deelnemers leidt door de straten en weilanden van het plaatsje Nieuwe Niedorp, werd de afgelopen jaren gekenmerkt door blubber, sneeuw en regen. Deze editie was anders, door het prachtige weer tikte de teller al snel de 25 graden aan. Dit was het voorteken op een bijzonder zware editie.

Ondanks dat stonden er toch op alle afstanden Trias-atleten aan de start. Het spits werd afgebeten door Casper en Luuk Peterse, die ondanks de instuif van afgelopen vrijdag toch nog de 2 km door de zeer warme straten van Nieuwe Niedorp liepen. En laat nou net deze 2 kilometer de warmste route zijn van de dag. De 5 kilometer lopers die aan het inlopen waren kregen het er warm van.

Hierna was het de beurt aan de 5 km lopers. Na een slechte start eindigde Eileen Groenland toch knap op een 1e plaats bij de dames. Zij won de 5 km in een tijd van 20.23 min. Bij de dames finishte Ineke Admiraal op een nette 10e plaats bij de dames senioren. Bij de mannen wisten Emiel Admiraal en Michel Pannekeet zeer dicht bij elkaar te blijven. Uiteindelijk liep Emiel een klein gaatje en werd 3e in een tijd van 17.45 min. Michel eindigde knap vierde in een tijd van 18.00 min.

Nadat de 5 kilometer lopers wat waren afgekoeld was het tijd voor de 10 km. Hier werd Trias vertegenwoordigd door Peter Hopman, Frank Ossen en Marco Prins. Helaas moest Marco door de warme omstandigheden uitstappen. Peter Hopman werd na een zeer goed ingedeelde wedstrijd 2e in zijn zeer sterk bezette klasse mannen 40+. Frank Ossen werd na hard werken netjes 14e in de klassen mannen 40+. Volgend jaar hopen wij weer op sneeuw blubber en regen.

Leave a Reply