Eerste cross van het nieuwe seizoen voor de Pupillen

C-pupillen

Onder een heerlijk herfstzonnetje werd op 5 november bij A.V. Nova in Warmenhuizen de eerste cross van het nieuwe seizoen gelopen. Bij de C-pupillen waren er allemaal crossdebutanten: Daan Jansma en Marc Chattelon haalden de 7e en 8e plaats in een deelnemersveld van 27 jongens. Bente Madderom werd knap tweede bij de meisjes na een geweldige inhaalrace.

B-pupillen

In een grote groep van 45 B-pupillen was Trias goed vertegenwoordigd. Marjolein v/d Kraan werd 17e na een eindsprintje en haalde nog net voor de finish Suzanne de Visser in (19e). De beide meiden liepen voor het eerst een cross. Kyra Agassi eindigde hier vlak achter (22e) en kwam breed lachend over de finish. Kim Tervoort rukt langzaam op in het deelnemersveld en eindigde als 27e. Shevon Mc Garry heeft keurig gelopen na haar verkoudheid en eindigde als 40e. Bij de jongens B-pupillen liep Mike Wortel al vrij snel vooraan het deelnemersveld. Mike had een langere afstand in gedachten en had dus nog wat over bij de finish. Hij eindigde als 6e en werd gevolgd door Raul Tophoff die keurig als 10e over de finishlijn kwam. Vince van der Lee debuteerde op de cross en liep naar een knappe 17e plaats. Rick Jongenburger nam de startplaats in van Lars en eindigde als 27e.

A1-pupillen

De start bij de meisjes pupillen A1 was even dringen. Lisa Genet deed na een lange periode van blessures en weinig trainen weer voor het eerst mee met een cross. Ze liep naar een prima 5e plek. Nienke Madderom bleef netjes in de buurt van Lisa en haalde daarmee de 7e plaats. Na een val bij de start eindigde Iris Croux toch nog als 25e in een sterk deelnemersveld met 46 meiden. Van de 34 deelnemende A1 jongens haalde Thijs Haanappel een keurige derde plaats in een tijd van 4.19. Deze topper komt steeds dichter in de buurt van de eerste plaats. Casper Peterse zat er weer goed bij en snelde net de top 10 binnen met 4.39. Na een koude start zaten Yur Groenland en Wietze Kuyl vlak achter elkaar met 5.04 en 5.11 en werden daarmee 21e en 27e. Bram Houtkooper liep zijn eerste cross en heeft het super gedaan (31e )!

A2-pupillen

Yanniek Bouwer ging deze keer snel van start. In een deelnemersveld van 38 meiden liep ze naar een keurige 10e plaats. Bij de jongens is Martijn Bakker de toploper die nog steeds sneller gaat. Hij eindigde als 7e van de 48 jongens in een tijd van 4.06. Stan Huiting zat vlak achter hem en kon hem goed volgen naar een 10e plaats. Twan Bosschaart is een stabiele loper die met 5.17 de 34e plaats haalde. Mart van der Knaap kon vlak voor de finish nog sprinten en liet zich niet meer inhalen (46e). Een knappe prestatie voor zijn eerste crosswedstrijd.

Leave a Reply