Damescompetitie in Drachten

Op zondag 24 juni stond de derde en laatste competitiewedstrijd voor de senioren dames gepland. Weeronline heeft veel punten gescoord, alle beloofde regen kwam in Drachten met bakken uit de lucht vallen. Gelukkig hadden we onze tent op een mooie plaats opgezet en veel paraplu’s meegenomen. Marjolein stapte voor het eerst de ring in voor het kogelslingeren. Meteen de eerste worp was raak en landde na een vlucht van 20,15m. een mooi PR. Daarna sprintten Bonnie en Tessa over de hordes in een tijd van 17,12 en 19,15 sec. Bonnie liep hiermee opnieuw naar een PR. In de stromende regen werkten de atleten hun programma af. Op de 100 meter liepen Franka en Bonnie naar 12,66 en 13,14 seconden. Franka haalde hiermee nog een tweede plaats. Lenneke Stam en Eileen liepen onder controle om zich niet te blesseren naar 1.04,14 op de 400 meter en 5.08,55 op de 1500 meter.

Op de technische nummers kwam er niet helemaal uit wat er wel inzit. De organisatie heeft hard gewerkt om het water bij de aanloop voor het hoogspringen weg te werken. Uiteindelijk is dit gelukt en konden Tessa en Daphne beiden nog over 1,40 meter springen. Franka sprong 4,60 meter ver. Tessa wierp de speer 23,10 meter en Marjolein en Lenneke stootten de kogel naar 8,24 en 8,14 meter.

Iedereen was ondertussen koud en verzopen. Toch perste Franka er nog een PR uit op de 200 meter, 26,18 sec. En liepen Bonnie, Eileen, Lenneke Stam en Daphne de zweedse estafette uit in een tijd van 2.32,92.

Lenneke Stam had nog een leuke teambuilding opdracht voor ons bedacht. De accu van haar auto was leeg en alle dames konden dus duwen!

Gelukkig was het bij de Italiaan in Heiloo erg lekker warm. Supporter Lenneke Beeldman en ploegleider Frank kunnen terugkijken op een gezellige, regenachtige dag. We zijn deze wedstrijd 8e geworden in de poule en dat is eigenlijk hartstikke goed voor dit kleine team dat mee was naar Drachten.

Leave a Reply