Crossfinale 2012, Raùl Tophoff op het podium

Ràul op weg naar de derde plaats.

 De start van de Jongens Pupillen A1

Zaterdag 10 maart was het zo ver! 16 pupillen hadden zich geplaatst voor de finale cross 2012 die gehouden werd in Woerden bij AV Clytoneus. Bij de B pupillen mochten zowel de jongens als de meisjes als ploeg deelnemen, net als de A1 jongens. De overige pupillen hadden zich (sterk) individueel geplaatst. 

Het parcours was finale waardig: grasveldjes, modder/kleipaden, heuveltjes op en af, hobbels en bobbels, alles was er. Vooral de afdalingen over de kleipaadjes waren opletten geblazen, voor je het wist vloog je de bocht uit. Bijna alle deelnemers vonden het een zwaar parcours.

Daan mocht als C pupil als eerste aan de bak. En dat deed hij prima! Hij eindigde mooi in de middenmoot van het deelnemersveld. Bente liep net als Daan 875 meter en kwam ook vermoeid van de inspanning over de finish.

Zoals gezegd hadden we bij de B pupillen twee ploegen. De jongens met Raùl, Mike en Koen. De meisjes met Kyra, Marjolein en Suzanne. Wat deden de meiden hun best! Zij moesten een grotere ronde lopen, namelijk 1250 m. Ook voor hun super inzet stond Anja bij de finish klaar met een presentje van Trias: een zakje paaseitjes voor het behalen van de finale! Bij de jongens ging het hard… Maar wat liepen ‘onze’ jongens hard mee! Raùl verraste trainsters en meegekomen familieleden door 3e te worden en dus op het podium te mogen plaatsnemen, top Raùl!! Mike greep net naast de medailles, hij werd na nog een laatste eindspurt in te zetten 6e. Koen eindigde achter de snelle mannen, maar kan terugkijken op een mooie finalerace.

De A pupillen moesten 2 rondes lopen, met een afstand van 1750 m in totaal. Niet mis! Voor Trias kwamen in actie: Nienke (A1), Casper, Bram, Tijs en Yur (ook A1) en Stan, Martijn en Yanniek namens de A2. De zenuwen waren aanwezig, de modder werd nog even van de schoenen geschraapt, er werden nog snel even rode broekjes geregeld voor de mannen en Yur mocht gelukkig nog meelopen bij de A2 jongens, ondanks zijn late aankomst. Helaas konden de tactische aanwijzingen niet veel meer uithalen in het geweld van de andere deelnemers, wat kunnen sommige kinderen toch hard lopen! Wij als trainsters kijken terug op een prima verlopen finalecross en feliciteren de deelnemers nogmaals met het feit dat ze zich hiervoor geplaatst hadden!

Leave a Reply