Crossen in het Dijkgatsbos

Op zondag 11 november zijn we met een kleine Trias delegatie afgereisd naar het Dijkgatsbos om mee te doen aan de tweede crossloop van het Roele de Vries crosscircuit. Dit zijn vijf cross wedstrijden waar je ook per wedstrijd aan kunt deelnemen. De zon scheen, er was geen wind dus het was prima cross weer. Ter plaatse aangekomen bleek het parcours er wel behoorlijk modderig bij te liggen. Volgens enkele deelneemsters was dat heel normaal hier in de polder. Helaas had ik mijn cross schoenen vergeten dus ik zette mij schrap voor een glibberpartij. Nadat we ons hadden ingeschreven kreeg ik een professionele warming up en goede looptips van Hennie Punt en Rob Berger. Ik was er helemaal klaar voor! De loop zelf was super: twee rondjes door het bos waar het soms heel modderig was, over bomen en enkele andere hindernissen en een klein stukje door een zeer nat weiland. Super leuk was dat de loopmaatjes van Trias mij tijdens mijn loop stonden aan te moedigen op verschillende plaatsen. Dat gaf mij de kracht om nog enkele dames in te halen. Was toch blij dat ik na 6 kilometer de finish bereikte en mijn welverdiende prijs in de vorm van een blik erwtensoep in ontvangst mocht nemen. Mijn tijd??… 34 minuten, voor mij prima!

Hierna vertrokken de mannen voor hun 10 km cross. Het was een super felle en spannende strijd. Relatief nieuw Trias lid Peter Plomp blijkt zich uitstekend te kunnen meten met de toppers en eindigde voor in het klassement van zijn categorie. Zo ook Michel Pannekeet en Peter Witte die sterk als altihiwejd en met ogenschijnlijk gemak door het bos vlogen. Rob Berger bleek vooral op de droge stukken een topsnelheid te kunnen ontwikkelen zodat ook hij keurig een aantal deelnemers kon inhalen en een 8ste plek in zijn grote en sterke categorie mocht innemen. Podiumplaatsen waren er voor Hennie Punt en Piet Jonker die een spannend eindgevecht leverden. Hennie won, ondanks een vervelende blessure en dankzij zijn enorme wilskracht dit duel en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Het was een topdag. Bij deze nodig ik jullie allemaal uit om ook eens mee te gaan. Volgens Herman is het goed voor je en word je sterk van crossen. Het is bovendien leuk vanwege de prima sfeer en het vaak uitdagende parcours. Er zijn de komende weken nog drie wedstrijden, zie internet: www.crosscircuit.nl

Leave a Reply