Clubkampioenschappen afgelast

Na de persconferentie van premier Rutte hebben wij als bestuur besloten om de nieuwe baan wedstrijd en tevens de clubkampioenschappen te verplaatsen naar een, nog nader te bepalen, nieuwe datum.

Onder bepaalde voorwaarden zou het mogelijk zijn geweest om de wedstrijd te laten door gaan, maar we hebben een risico inschatting gemaakt en op basis daarvan hebben we het vervelende besluit moeten nemen om de wedstrijd op dit moment niet door te laten gaan. De gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers lijkt naar ons inzien niet voldoende te waarborgen.

Wat zijn onze overwegingen geweest?
We moesten natuurlijk al concessies doen door het weglaten van technische onderdelen. Nu er ook geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn, verdwijnt het eveneens belangrijke sfeerelement. Daar komt bij dat de kantine gesloten dient te blijven en er dus bijvoorbeeld niet even kan worden geschuild voor de regen. Ook moeten de atleten tussen de onderdelen door 1,5 meter afstand houden. Al met al niet verstandig om samen een wedstrijd te doen.

We houden de ontwikkelingen natuurlijk nauwlettend in de gaten en hopen dat we zo snel mogelijk een nieuwe datum voor de clubkampioenschappen hebben. Gezien afgelopen jaar lijkt het alleen nog enige tijd in beslag te nemen.

We hopen dat u begrip heeft voor ons besluit.