AV Trias weer in de prijzen bij finale pupillencompetitie!

dscn1213

Op zaterdag 20 september mochten 7 pupillen van AV Trias meedoen aan de finale van de pupillencompetitie bij AV DEM in Beverwijk. En wat een geweldige dag hebben we gehad: het weer was goed, de atleten waren in vorm, de trainers hadden er zin in en de ouders waren bijna nog zenuwachtiger dan de pupillen zelf…

De pupillen die zich geselecteerd hadden voor deze finale hadden in de weken ervoor op maandag speciale trainingen gekregen van onze werptrainer Piet Singer, van onze toptrainer Sven Ootjers en van onze topatleten Lisanne en Laura de Witte en Job Beintema. Onze pupillen waren dus goed voorbereid!

Ook deze finale begon met een defilé: alle deelnemers presenteerden zich aan het publiek, altijd weer een speciaal moment: verenigingsvlaggen wapperen, kinderen lopen blij langs de belangstellenden, passende muziek schalt door de speakers… ’t is dat de zon scheen, anders stonden we met kippenvel!

Bij de B jongens had Gijs Smolenaars zich als 10e jongen individueel geplaatst. Gijs begon met het onderdeel verspringen en gaf meteen zijn visite plaatje af door maar liefst 3.90 m te springen. Hierna sprintte Gijs naar een tijd van 7.1 sec en stootte hij de kogel naar 5.13 m. Super gedaan, Gijs, maar het was helaas net te kort om het podium te halen.

De B meisjes hadden zich als eerste ploeg geplaatst en waren dus favoriet.De B pupillen Resa Witte, Jara Groot, Laura Croux, Iris Kramer, Fiep Adrichem en Nika Kloosterman waren superieur in de voorronden. Helaas mochten er maar 5 deel nemen aan de finale dus was Fiep als reserve mee in de finale. De meisjes startten met estafette en liepen naar een 3e tijd. Hierna mochten ze kogel stoten wat niet hun sterkste onderdeel is, maar door de trainingen van werptrainer Piet Singer ging dit een stuk beter. Op de sprint blonk Laura uit met een prachtige tijd van 6.5 sec op de 40 meter. Als laatste onderdeel mochten de meisjes verspringen en hier sneuvelden velen pr’s. Laura sprong maar liefst 3.96 m, wat een verbetering van het clubrecord betekent! Zij werd mede hierdoor 3e in het individuele klassement. Als ploeg mochten de B meisjes op de eerste plaats op het podium plaatsnemen!

Bente Madderom ging als 3e geplaatst bij de A1 meisjes de finale in. Bente mocht als eerste onderdeel balwerpen en gooide daarmee meteen een pr van ruim 21 m. Als tweede onderdeel mocht zij de 60 meter sprint doen en liep hier als enige A1 meisje beneden de 9 seconden namelijk 8.9 sec! Als slotonderdeel stond het verspringen op het programma en met de verste sprong van maar liefst 4.26 m (slechts 8 cm minder dan het clubrecord!) veroverde zij de 1e plaats in deze finale.

Kortom alle deelnemers aan de finale: wij zijn erg trots op jullie!

Mariska en Anja

Leave a Reply