AV Trias: Roanne Bruin sterk

Roanne Bruin maakte opnieuw een sterke indruk. Na een tweede plaats in Castricum werd zij in Spaarnwoude 3e bij de eerste wedstrijd van de Corus (Tata) Crosscup in Spaarnwoude. Het deelnemersveld was sterk: de eerst aankomende dame verbeterde het parcoursrecord. Met haar tijd van 13.56 over de 3,3 km liep Roanne echter ook onder het oude parcoursrecord, maar het was onvoldoende voor de overwinning. Eileen Groenland liep veel sneller dan vorig jaar toen zij tweede werd. Dit keer moest zij in Roanne Bruin haar meerdere erkennen. Zij eindigde vlak achter Roanne als vierde.

Edward Appelman is bezig terug te komen na een lange ziekteperiode. Zijn tijd op de 3,3 km was maar iets langzamer dan vorig jaar. Max van der Tholen liep een verdienstelijke 2 km bij de C-junioren. Met zijn tijd van 8.35 min. zat hij slechts 35 seconden boven het parcoursrecord dat (inmiddels B-junior) Bastiaan Bouman in 2009 vestigde. Lenneke Beeldman en Lenneke Stam waren niet zo tevreden maar dat komt helemaal goed. Zo liep Lenneke Stam niet veel langzamer dan Eileen Groenland vorig jaar en Eileen werd toen met haar tijd tweede!. Het niveau van de wedstrijd lag dit jaar veel hoger.

Dit weekend heeft Celine Ruiter als MC op Texel, bij de dames senioren de Bos en Duincross gewonnen. Zij liep de afstand van 2.9 kilometer in een tijd van 12.24 minuten.

Leave a Reply