AV Trias-atleten behalen wederom goede resultaten

Drie dagen lang stond de stad Lille (Frankrijk) afgelopen weekend in het teken van de Europese Kampioenschappen atletiek voor landenteams. Bjorn Blauwhof, Lisanne de Witte en Laura de Witte waren voor het Nederlands team geselecteerd en liepen allen de 4x400m estafette. Lisanne liep tevens de individuele 400m. Ze won haar serie in een prachtig persoonlijk record van 51.71s en behaalde hiermee de volle 11 punten voor het Nederlands team op dit onderdeel. Bjorn Blauwhof verbeterde met zijn estafetteteam het 40 jaar oude Nederlandse record in een tijd van 3.02,37 minuten. Laura en Lisanne wonnen met het damesteam hun estafetteserie in 3.31,70 minuten.

Lisanne de Witte na haar race in Lille.

Diverse andere wedstrijdatleten bereidden zich met deelname aan een internationale wedstrijd voor op de Nederlandse Kampioenschappen. Voor senioren zal de NK Atletiek plaatsvinden van 14 t/m 16 juli in Utrecht en voor junioren is dit aankomend weekend al: 30 juni, 1 juli en 2 juli in Vught.

Job Beintema, Dave Wesselink en Jesper Peterse deden mee aan een wedstrijd in Mannheim. Dave verpulverde zijn PR met bijna een halve seconde op de 110 meter horden: 14.00s. Job Beintema liep op hogere horden een mooie tijd van 14.13s. Meerkamper Jesper Peterse liep ook een persoonlijk record, 15.13s.

Leave a Reply