Atletiek in de periode van lockdown. Wat kan wel?

Vanmiddag is het protocol Verantwoorde Atletieksport gepubliceerd door de Atletiek Unie. Hierin staan alle maatregelen genoemd die voor ons tot en met 19 januari gelden om mee te helpen de verspreiding coronavirus terug te dringen.

We zetten de algemene maatregelen op een rijtje. Bijzonderheden of details ontvangt u via uw eigen trainer.

  • Er mag alleen buiten gesport worden. De trainingen voor atleten vanaf 18 jaar mogen doorgang vinden, onder de voorwaarde dat dit in teamverband is van maximaal twee personen (exclusief de trainer). De trainers geven zelf door aan de groepen of en op welke wijze de trainingen door gaan. Voor de zekerheid….trainen mag alleen op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • De kantine, het krachthonk en de sporthal van het PCC zijn gesloten en mogen niet gebruikt worden muv toiletbezoek. Maak je daarvan gebruik? Draag dan een mondkapje.

Pupillen- en jeugdtrainingen:

  • De pupillentrainingen gaan op de woensdagen gelukkig door. Woensdag 16 december is de laatste training van 2020 en dan starten we weer op woensdag 6 januari 2021.
  • De trainingen voor de jongste pupillen die op maandag (4, 11 en 18 januari 20212) in de zaal trainen gaan niet door. Er mag namelijk niet binnen worden gesport. We proberen de trainingen natuurlijk zodra het mogelijk is weer in de zaal, als vanouds te hervatten.
  • We onderzoeken nog of we de trainingen op de maandag (4, 11 en 18 januari 2021) voor de A-pupillen door kunnen laten gaan. U wordt daarover later geïnformeerd via de pupillencommissie.
  • De CD-junioren hebben aanstaande zaterdag 19 december de laatste training van 2020. Zij starten weer op 6 januari 2021

We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bericht. Neem dan contact op met uw trainer, of stel uw vraag via info@avtrias.nl of communicatie@avtrias.nl. 

Wilt u het protocol van de Atletiek Unie nog eens rustig nalezen? Klik dan op: https://www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/bestuurder-en-commissielid/anderhalvemetersamenleving

Tot slot, ook al vinden we het niet fijn, sporten helpt en verbindt. We zetten samen onze schouders er onder en gelukkig hard lopen mag en kan altijd. Laten we afspreken met elkaar straks hard het nieuwe jaar in te rennen!

Stay safe & healthy!

sportieve groeten van het bestuur