A pupillen kamp 15-16 juni 2013

Pupillenkamp

Na een stofbuitje vooraf verzamelden zich 40 pupillen zaterdag om 12:00 uur bij Trias voor het jaarlijkse A pupillenkamp. De tenten werden opgezet en voor iedereen was er een slaapplaatsje in één van de tenten gereserveerd. Lars Tervoort struikelden meteen ongelukkig over een scheerlijntje en kwam op zijn elleboog terecht. Helaas voor Lars had hij veel pijn en moest toch maar naar de EHBO waar hij een gekneusde elleboog bleek te hebben.

Na een buitenlunch werd er om 2 uur verzameld en gingen de pupillen op pad voor hun eerste activiteit en dit was een vossenjacht in het overbos van het Heilooërbos. De pupillen verdeeld over 7 groepjes, begeleid door Carlijn (dochter Mariska) , Moeder van Robin, Moeder van Sijvert, Richard (vader van Lars B), Bianca (trainster) , Melissa (trainster) en Tessa (trainster), zochten de vossen, een zwerver (Lars), een oud vrouwtje (Femke), een groenwerker (Astrid), een sporter (Peter), een visser (Emma), een toerist (Guus), een vogelaar (ondergetekende) en een mister X (Pim). De mister X was een grote verrassing want die was helemaal naakt, althans dat leek zo! Hij had heel veel bekijks in het bos. Als er 4 vossen waren gevonden konden de kinderen limonade gaan drinken bij Mariska die de koek en sopie bemande. Van iedere vos ontvingen de pupillen een letter waarmee aan het einde een woord gepuzzeld moest worden. Na terugkomst bij Trias konden de kinderen lekker even spelen waarna het rond kwart over 6 tijd was voor de barbecue. Hongerig werden de worsten en hamburgers verorberd. Na de afwas kon het avondprogramma beginnen met petje op petje af waar de vragen door Astrid waren verzonnen. Aansluitend vond hierna onder de leiding van Richard en Peter de bingo plaats. Spannend werd het toen de optredens begonnen. Lars verzorgde geweldig de muziek en Guus was de presentator van dit spektakel. De spits werd afgebeten door Kyra die de stemming er meteen in bracht met het nummer bewegen is gezond meteen gevolgd door Joep in een clownspak die samen met Casper moppen vertelden. Raul en Lars B. zongen een lied in de manenschijn en Pleuni en Nienke dansten geweldig . Puck en Isabelle evenaarde dit met een geweldige dans op het nummer party in de USA. Iris, Jip en Nienke hadden net als vorig jaar een geweldig optreden gevolgd door onze break danser Mike die echt van buitengewone klasse is. De presentator Guus bracht met Femke de macarena gevolgd door weer een optreden van Raul en Lars B. Amber, Kim en Jits deden als slot een ren je rot spel buiten met de vragen die Lars T. verzonnen had. Als klap op de vuurpijl sloten de “volwassenen”de optredens af met ik heb een toet toet toeter op mijn waterscooter waar uiteindelijk iedereen aan mee deed. Na nog wat gedanst te hebben was het inmiddels tijd voor het nachtspel dat Tessa had bedacht en Janine voerde dit uit samen met Jet, Femke, Lotte, Guus, Peter, Melissa. In het donker moesten de pupillen zeven attributen verzamelen die bij deze personen in een donker bos waren te verkrijgen. Natuurlijk ging dit met diverse kreten gepaard. Inmiddels was het hoog tijd om de tenten op te zoeken voor een welverdiende nachtrust. Niet iedereen deelde deze mening en het was nog lang onrustig……..

Na een zeer korte nachtrust voor velen werden de pupillen door Janine en Lotte rond 7 uur uit hun tenten gehaald voor een boot camp. Verrassend was het feit dat alle deelnemers daar aan mee deden. Ondertussen waren de tafels gedekt in de kantine voor het ontbijt en daar was het opvallend rustig. Rond 9 uur was iedereen gereed om op de fiets naar het strand te vertrekken. De fietstocht ging prima maar op het strand waaide een harde wind waardoor we maar snel naar het duin en bos afreisden waar het heerlijk vertoeven was. Hier werd het levend stratego spel gespeeld. Op de terugtocht naar het trias veld hadden we heerlijk voor de wind en hier aangekomen werden de tenten afgebroken. In de tussentijd was de lunch al weer gereed en die werd hongerig verslonden. In de middag stond er een 7 kamp op het programma waar toch nog ondanks de moeheid dapper werd gestreden. In de afsluitende estafette werd nog alles uit de kast gehaald maar toen was iedereen toch echt helemaal moe en voldaan. De ouders stonden inmiddels al weer klaar om hun kinderen mee naar huis te nemen. Als herinnering ontvingen de pupillen nog een foto en een mooi tasje. We kunnen weer terug kijken op een geweldig kamp en dit mede dankzij alle hulp die we kregen. Allemaal reuze bedankt en speciaal de trainers Guus, Melissa, Tessa, Jet, Janine, Lotte en Femke. Richard en Peter jullie waren een enorme en gezellige hulp. Mijn grote vriendinnen Mariska en Astrid jullie waren weer van onschatbare waarde!

Anja

Leave a Reply