A-pupillen jeugdweekend

In het weekend van 9 en 10 juli hadden we bij Trias het JEUGDWEEKEND van de A-pupillen! En wat was het weer geweldig!

Zaterdagmiddag werd eerst het kampement opgezet: eigen tentjes die met behulp van ouders en trainers vakkundig neergezet werden. Luchtbedden erin, slaapzakken erop en knuffels startklaar voor de nacht. We verzamelden ons voor de groepsindeling en de groepsfoto en de lunch ging er daarna in als koek. Nog even vrij spelen en daarna klaarmaken voor het eerste spel: de kledingjacht in het Overbos. Er waren daarvoor 35 kledingstukken verstopt in de kleuren groen, geel, zwart, blauw en rood. Elk team moest op zoek naar zijn eigen kleur kleding. Maar spannend dat het was! Want er liepen twee boemannen rond die zelfs op klaarlichte dag de nodige stuipen op je lijf wisten te jagen.

We zullen in de herfst op zoek gaan naar de laatste twee kledingstukken die daar nog steeds ergens tussen de struiken liggen. Misschien vinden we ze makkelijker terug als de blaadjes van de bomen zijn? De avond werd na de barbecue gevuld met bingo, de toetervragen (“Hoeveel kinderen heeft Anja?” 9! Nee, 3! Niet? O…) bonte-avond met spetterende optredens en natuurlijk een nachtspel. In het snipperpad-bos waren 15 getallen opgehangen. Welke groep wist ze te vinden én te onthouden? Gelukkig nu zonder dat er enge mensen rondliepen…

De kids gingen bijna allemaal redelijk op tijd slapen, dat vonden de begeleiders eigenlijk best wel fijn!

De volgende ochtend was er niet meteen ontbijt, maar eerst bootcamp van drill-instructor Guus: koprollend en boomstamrollend het veld over met lege maag is best…eh…zwaar? Maar na het ontbijt konden we weer monter de fiets op naar Egmond aan Zee. Een groot aantal nam een heerlijke duik in zee en daarna werd het strand- en dorp-spel gespeeld: van lippenstiftmonden verzamelen, tot polonaise houden met wildvreemden, ruilacties en straatoptredens om geld te verdienen zodat er iets leuks gekocht kon worden voor de groepsleiding, visitekaartjes verzamelen…we deden het allemaal. Terug bij Trias werden de tenten weer opgeruimd en ingepakt en het veld klaargemaakt voor het grote irritatiespel, waarbij de dobbelsteen bepaalde welk onderdeel je moest doen: springtouwen of kikkersprongen maken met de hele groep, aaphangen of slepen met een zware ketting en nog een aantal onderdelen. Op het heuvel werd het smokkelspel vervolgens nog gespeeld en toen kwamen de eerste ouders hun kind alweer ophalen. We sloten het heerlijke weekend af met de groepsfoto die uitgedeeld werd en de bekendmaking van het winnende team en natuurlijk met een bedankje voor de begeleiders: Guus, Melissa, Peter, Frank, Richard, Mariska en Anja!!

Trias

Leave a Reply