1ste wedstrijd pupillencompetitie op zaterdag 13 april bij av Hera prijzenregen voor Triasatleten

De eerste competitiewedstrijd was dit jaar vroeg meteen na 1 week op de baan trainen mochten de pupillen van av Trias zich meten met de pupillen van andere verenigingen.

Mini pupillen

In de jongste categorie hadden we Floortje en Wieke die namens Trias de eer mochten verdedigen. Voor Floortje was het haar eerst wedstrijd en het ging allemaal prima. Wieke draait al een tijdje mee en dat was ook te zien. Met name haar balwerpen was zeer goed.

Jongen pupillen C

Hier mochten de jongens Gijs en Puck aantreden in het Trias tenue en dat deden ze onder de begeleiding van Marion, de moeder van Puck prima.

Meisjes C

De meisjes C Resa, Laura en Nika presteerden onder de begeleiding van Peter en Marina geweldig. De aanmoedigen van beiden ouders waren zo goed dat Nika met een 2e plaats op de 600 meter naar huis ging en Laura op zowel de 600 meter als de driekamp het hoogste podium mocht betreden.

Jongens B

Hier maar liefst 6 jongens aan de start David, Huib, Jip, Luuk , Merlijn en Finn. Deze jongens hadden vooral veel lol met elkaar en met hun begeleiders Hilde en Yvette. Voor David nog een val op de 40 meter maar hij liep dapper zijn race uit. Huib werd 5e op zowel de driekamp als de 1.000 meter 5e en kreeg dus een beker en een medaille. Voor Merlijn was het zijn eerste wedstrijd en met name door zijn goede bal werpen met ruim 24 meter mocht hij de 3e prijs op de driekamp in ontvangst nemen.

Meisjes B

De 3 meisjes Femke, Lisa en Jetske vertegenwoordigden in deze categorie de eer van Trias onder luide aanmoedigen van vader Jasper en moeder Maud. Deze meisjes vermaakten zich prima en voor Jetske was er nog een mooie medaille na lange wachten op de 1.000 meter! Verslag van Jetske De eerste competitie van het jaar. We waren met z’n drieën, dus helaas konden we geen estafette doen. Dat vond ik erg jammer. Met verspringen hadden we alle drie een p.r. We gaan dit jaar over de 3 meter springen! De bal van balwerpen is dit jaar groter en zwaarder, dus eigenlijk hadden we allemaal een p.r. Het was heel leuk en gezellig. De 1000 meter ging best wel goed. Ik werd 3e, Femke had helaas last van haar voet en Lisa ging goed door want ze kreeg een ijsje als beloning. In je sas bij AV Trias!

A1 jongens

De onderdelen die voor de A1 pupillen op het programma stonden waren de estafette, kogelstoten, 60 meter sprint, verspringen en 1000 meter. Voor Trias kwamen Yari Koot, Lars Brouwer, Lars Tervoort, Raul Tophoff en Ole van Tiel uit. Koen Haanappel was helaas ziek. Omdat Koen Haanappel zich door ziekte had afgemeld miste het estafette team de belangrijke eerste loper. Gelukkig hadden we met Yari Koot een goede vervanger. Helaas verliep de estafette niet heel succesvol voor de A1 mannen. Met een kleine achterstand werden ze laatste op dit onderdeel. Gelukkig waren de overige onderdelen succesvoller voor een aantal atleten. Lars Brouwer haalde met kogelstoten een mooie 4,85 meter en Ole haalde zelfs een persoonlijk record met 5,04 meter. Raul en Ole werden beide tweede in hun 60 meter serie. Bij het verspringen haalden drie jongens ruim de drie meter. Lars Tervoort sprong 3,15, Raul 3,16 en Ole 3,36. Laatste onderdeel was de 1000 meter, waar Raul een mooie vierde plaats wist te halen.

Peter van Tiel

A1 meisjes

De bezetting in deze categorie was ook weer prima namens Trias maar liefst 6 meisjes onder het toeziend oog van moeder Alette. De meisjes Kim, Kyra, Roos, Amber, Shevon en Suzanne werkte hun driekamp zonder veel problemen af. Voor Amber was er nog een beker voor haar 5e plek op de driekamp. Voor zowel Amber als Suzanne waren er ook nog medailles op de 1.000 meter respectievelijk 5e en 4e.

A2 jongens

Na een hele winterperiode op de baan bij TRIAS te hebben doorgetraind, mochten de jongens A2-pupillen het vandaag in het “echt” laten zien. Zenuwachtig , gespannen maar met ontzettend veel zin en energie verscheen de eerste estafetteploeg aan de start. De groep pakte met als startloper Casper, gevolgd door tweede loper Sijvert, derde loper Jelmer en slotloper Jens gelijk een overtuigende winst met een PR. De tweede estafettegroep met als starter Robin, tweede loper Wietze, derde loper Joep en slotloper Bram eindigde als tweede in hun serie. Een zeer goede start van een dag die veel mooie dingen zou gaan opleveren. Na een lange brake mochten de jongens zich melden bij het kogelstoten. Hier werd het ene na het andere PR verbroken. Fantastisch om te zien was dat de jongens hard bezig waren om hun stoottechniek tussen de stoten door te optimaliseren met verre stoten tot gevolg. Na het kogelstoten konden de jongens zich direct melden bij het sprinten. Jens liep hier zowel een PR als de snelste tijd van 9.08 sec. op de 60 meter. Sijvert haalt bij hoogspringen, onder luid gejuich van het eromheen staande publiek, een hoogte van 1.25m. Hij had daarmee zijn concurrentie ver achter zich gelaten. De 1.30 m. was echter nipt te hoog voor hem. Ook Casper, Robin, Wietze, Bram, Tijs en Joep halen een PR bij hoogspringen. Op de meerkamp hebben de jongens van Trias het meer dan uitstekend gedaan. Sijvert werd tweede en Jens stond, tot zijn eigen verbazing, op de hoogste tree en werd eerste op de meerkamp. Op de slot-1000m. wordt Sijvert tweede en Jelmer derde. Jongens, een uitstekende dag met zeer veel individuele verbeteringen. TOP!

Gerben en Mariska

A2 Meisjes

En als laatste de A2 meisjes Iris, Nienke, Jip, Myrthe en Lisa. Zij openden de wedstrijd om 11.00 u met een mooie, snelle estafette. Daarna stond hoogspringen op het programma. De ondergrond was wat aan de gladde kant, maar dat weerhield Jip er niet van om dit onderdeel te winnen met een sprong over de 1.20m. Voor Myrthe was het haar eerste wedstrijd en ze had het duidelijk naar haar zin. Bij het kogelstoten, de 60 m sprint en de afsluitende 1000m werd er door de meiden goed gepresteerd en we kunnen dan ook terugkijken op een geslaagde eerste competitiewedstrijd!

Mariska

Leave a Reply