1e PUPILLEN COMPETITIE 21 mei 2011

Zaterdag 21 mei gingen we met een grote groep pupillen naar AV Hera in Heerhugowaard voor de 1e pupillen competitie van dit jaar.

We hadden er zin in! Helaas dacht de computer van de organiserende vereniging daar anders over… de nummers waren niet op tijd klaar en ook de startlijsten rolden niet uit de printer. Gelukkig heb je voor de atletiekonderdelen zelf geen computer nodig, dus konden we aan de slag.

Bij de mini meisjes hadden we 1 pupil namelijk Sophie die haar eerste wedstrijd deed. Sophie deed het heel goed onder begeleiding van haar trainster Jet. Omdat alles zo uit liep heeft ze geen bal werpen gedaan maar ander was ze zeker in de prijzen gevallen.

De jongens C waren met zijn vieren dus mochten ze een estafette lopen! De mannen Raul, Ole, Koen en Lars deden het geweldig en ook voor hun was het hun 1ste wedstrijd. Onder begeleiding van Peter, de vader van Ole deden ze het prima bij de onderdelen. Ze gingen allemaal met persoonlijke records en Raul zelfs met een 3e plaats dus een medaille naar huis.

De meisjes C Anna, Kyra, Shevon en Kim mochten onder begeleiding van Alette, de moeder van Kim (en Lars natuurlijk), beginnen aan de estafette en daarna aan de onderdelen. Het is een heel leuk groepje en ze hebben vooral heel plezier gehad met alle onderdelen.

Bij jongens B maar liefst 5 jongens aan de start van deze wedstrijd; Tijs, Jens, Wietze, Casper en Sijvert. Onder begeleiding van Gerben, de vader van Jens behaalden deze jongens hele goede prestaties. Zo’n beetje alle pr’s sneuvelden en Tijs mocht maar liefst 2 prijzen in ontvangst nemen namelijk een 3e prijs op de 1.000 en een 2e prijs op de driekamp. Jens viel met zijn 5e plaats op de driekamp net buiten het podium maar deze mannen zijn als ploeg op de 2e plaats geëindigd.

De meisjes B; Jip, Iris, Pleuni en Nienke maakte meteen een geweldige start door 1ste te worden bij de estafette! Pleuni deed haar 1ste officiële wedstrijd had op het laatste moment de plaats ingenomen van Lisa. Ze deed het echt geweldig! Met in totaal een 10e (Iris), 6e (Pleuni!),5e (Jip) en een 2e (Nienke) plaats hebben deze meisjes een prachtige prestatie neergezet. Natuurlijk hebben ze dit ook te danken aan hun coach voor die dag Ella, de moeder van Jip!

De A1 meiden waren vandaag helaas maar met zijn tweetjes, Sabine en Yanniek. Voor deze meiden stonden de sprint, ver, kogel en de 1000 m op het programma. Sabine had een top dag: ze had zowel bij kogel als verspringen een nieuw persoonlijk record (pr) gehaald, top! En op de 60 eigenlijk ook, want vorig jaar liepen jullie nog 40 m op de sprint. Yanniek haalde bij het verspringen een nieuw pr wat goed was voor een 3e plek bij dit onderdeel, klasse! Als afsluiting liepen ze ook de 1000m. Gelukkig was er bij de finish een bekertje water en de moeder van Sabine was trots op haar dochter: “Ik zou dat niet kunnen volhouden hoor!”

Ook de A1 jongens konden geen estafette lopen, alleen Freek, Gijs en Stan deden dit keer mee. Onder begeleiding van Paul, de vader van Gijs hebben de mannen mooie prestaties geleverd. Zo mooi zelfs, dat het wachten op de prijsuitreiking (ze waren om 4 uur klaar, de prijsuitreiking was om 6 uur!!!) voor Stan de moeite van het wachten waard was. Hij werd met een dikke 1e plaats bij kogel (als enige over de 7 meter!), een sprong van 4 meter precies bij ver en een snelle 60 m sprint in totaal 2e, super Stan! Freek kwam vandaag helaas niet tot nieuwe pr’s, maar liep wel als enige Trias atleet bij de A1 jongens de 1000m, top Freek! Gijs had wat last van zijn bovenbeen, maar haalde toch 2 pr’s wat hem een 5e plaats op de meerkamp opleverde.

Hopelijk doen er bij de volgende competitiewedstrijd meer A1 pupillen mee, zowel bij de jongens als de meisjes, dan kan er weer eens een estafette gelopen worden!

Met 9 A2 meiden begonnen we de wedstrijd. Twee estafette teams maar liefs. Dat verliep allemaal goed. Met de sprint was Roos de verrassing van de dag. Haar tijd was het snelste van de Triasmeiden. Goed gedaan Roos! Maar iedereen liep hard naar de finish. Voor Imre en Roos was dit de 1e p.r. van de dag. Puck liep ook een nieuw p.r. Na het kogelstoten konden we gelijk door naar het hoogspringen. Daar zorgde Coosje voor een geweldige prestatie. Met 1.20 bleef ze het langst in de strijd. Maar allemaal sprongen ze super. Mede door de goeie prestaties liep het hoogspringen enorm uit. Tja, er moest ook een 1000 meter gelopen worden. 8 meiden stonden aan de start. Ondanks de warmte ging het super. We dachten allemaal dat Imre te hard van start ging maar ze hield het vol tot de eindstreep. Knap gedaan. Puck ging naar huis met de 2e plaats. Het belangrijkste van de dag vond ik om te zien hoe jullie elkaar aanmoedigde en blij waren voor elkaar als iemand een goeie prestatie had geleverd. Op naar de volgende wedstrijd!

Voor de A2 jongens was er geen estafette. Het 1e onderdeel de sprint verliep voor Jay geweldig. Wat een tijd! Aad-Jan, de vader van Luuk, zorgde ervoor dat de jongens op tijd bij alle onderdelen kwamen. Luuk haalde bij het hoogspringen 0.95. Goed gedaan Luuk. Jay sprong 1.10 en Michel bleef als laatste over. Met een hele mooie prestatie 1.25. De 1000 meter stond als laatste op het programma. Michel werd 1e en nam met de meerkamp de 3e prijs in ontvangst. Jay werd heel mooi 4e. Ik hoop dat de volgende wedstrijd nog 1 A2 jongen mee doet zodat jullie ook met een estafetteteam kunnen starten.

Leave a Reply