Dubbelslag voor AV Trias Goud voor Lisanne en Brons voor Jamile

This content has been archived. It may no longer be relevant

Natuurlijk hadden we zondag direct al een bericht met een link naar de wedstrijdopnames geplaatst over de geweldige prestaties van Lisanne en Jamile op het EK in Polen, maar als hun eigen coach Sven Ootjers ook nog wat op papier zet, dan is dat 1000x leuker en inspirerender! Het is alsof Sven Lisanne en Jamilie persoonlijk toespreekt en tegelijkertijd een live-verslag doet!

Sven:

” Wat zijn we trots op Lisanne en Jamile. De meeste Trias-atleten zien hen vaak genoeg snel sprinten op ons mooie baan. Maar afgelopen weekend waren de Topsport-Trias meiden helemaal on fire!!

Lisanne de Witte en Jamile Samuel winnen namelijk op het EK indoor in het Poolse Torun GOUD en BRONS.

Na een flitsende start op de 60 meter liep Jamile goed door en zette 7,22 op de klokken. Het zilver was voor de Finse Lotta Kemppinen, die dezelfde tijd achter haar naam kreeg als Samuel. De Zwitserse Ajla Del Ponte won het goud in de beste tijd van het jaar: 7,03.

Jamile won eerder op de dag haar serie en finishte in de halve finales als derde. Die klassering leverde geen directe finaleplek op, maar met 7,26 hoorde ze bij de twee snelste atletes die op basis van hun tijd een ticket voor de eindstrijd verdienden. En we weten intussen hoe Jamile het er van af heeft gebracht in de finale!

Lisanne liep een fantastische race in de 4×400. Ze maakte als 3e loopster veel van de achterstand goed, waardoor slotloopster Femke Bol naar het goud kon lopen en een kampioenschap en Nederlands record neerzette!

Op de individuele 400 meter plaatste Lisanne zich voor de halve finale maar lukte het haar niet om zich te plaatsen voor de finale. Nadat ze 3 weken geleden een hamstring blessure opliep in de training, was de voorbereiding voor dit EK jammer genoeg niet ideaal verlopen.

Maar in de estafette zagen we weer een Lisanne als vanouds.

Heel veel succes met voorbereiding voor de Olympische Spelen!”