Joop Wiersema

Trainerscoördinator

Mijn naam is Joop Wiersema, geboren in 1980 en opgegroeid in Alkmaar. Ik woon nu in Broek op Langedijk, maar we verhuizen halverwege 2018 naar Heiloo. Ik ben opgeleid als Bewegingswetenschapper en werk als fysieke trainer voor Regionale Training Centra in Alkmaar waarbij ik talentvolle jeugd ondersteun in verschillende sporten waaronder voetbal, rugby, triathlon, schermen, zwemmen en baanwielrennen. Daarnaast werk ik bij atletiekvereniging Hylas in Alkmaar als technisch manager, trainerscoördinator en fysieke trainer.

Ik ben in februari 2018 gestart als trainerscoördinator bij AV Trias en draag graag mijn steentje bij door de trainers te ondersteunen.

Wat maakt Trias voor jou zo speciaal?

Hoewel ik in mijn jeugd vanaf 1988 aan atletiek gedaan heb in Alkmaar is Trias mij altijd wel opgevallen. Mijn eerste wedstrijd als pupil was op de gravelbaan bij Trias en daar werd ik echt aangestoken door het ‘atletiekvirus’. Als kind heb ik aan veel wedstrijden meegedaan en als trainer kom ik de laatste jaren regelmatig op de baan als er wedstrijden zijn. Een aantal trainers ken ik al jaren en mijn vriendin traint ook bij Trias.

Wat voor een sport beoefen je?

Ik raakte al vrij jong geblesseerd en dit herhaalde zich helaas meerdere keren. Atletiek gaat vanwege een chronische knieblessure niet meer. Een combinatie van veel training geven en zelf trainen is lastig, maar ik doe nu vrij regelmatig aan krachttraining en ik probeer een klein beetje te ‘dribbelen’ om fit te blijven.

Wat wil je vertellen, wat niemand van je verwacht?

Misschien wel de verhuizing naar Heiloo haha. Lastige vraag verder en ik denk niet dat er veel dingen zijn die men niet van me verwacht. Ik ben gefascineerd door veel verschillende sporten, heb een brede smaak wat muziek betreft en ga graag 1 keer per jaar op vakantie richting een warm land (voorkeur voor de Caraïben).